FOTO: Javno objavljen plan podzemne garaže u Ulici Modene

FOTO: Javno objavljen plan podzemne garaže u Ulici Modene

Gradska uprava je na javni uvid od 15 dana stavila urbanistički plan podzemne garaže u Ulici Modene, saznaje "021.rs".

Ovim planom se bliže određuje gde će biti ulaz i izlaz iz podzemne garaže sa dve etaže, raspored podzemne komunalne infrastrutkure, zaštita drveta "Koprivić" i drugi detalji uređenja 1,31 hektara u Ulici Modene, ispod koje će u najvećem delu biti garaža.

Donošenje ovog plan je potrebno kako bi krenula gradnja podzemne garaže, koja je jedna od četiri koje je na 40 godina dobio koncesionar "Best in Parking - holding" i novosadska "Inobačka", odnosno preduzeće pod imenom "Javne garaže" u kojem je austrijski partner vlasnik 65, a srpski 35 odsto.

Planom nije predviđen broj podzemnih etaža, ali mora da ih ima minimum dve i procena je da svaka može da ima po 100 parking mesta. Ovi predlozi se i poklapaju sa podacima iz ranijih urbanističkih planova, kao i sa podacima iz koncesije.



Kako se "021.rs" uverio uvidom u predlog izmene Plana generalne regulacije starog gradskog centra i područja Malog Limana - lokacija garaže u ulici Modene, ulaz i izlaz će biti u najvećoj meri na mestu gde je sadašnje taksi stajalište.

Nakon što bude sagrađena podzemna garaža, novog stajališta neće biti, kao ni parking mesta na površini, nego će postojeći prostor biti iskorišćen za proširnje pešačkih i biciklističkih površina i hortikulturno uređenje.

Urbanisti su naveli da je zona izgradnje garaže usklađena sa zonom zaštite stabla koprivića i Tanrudžićeve palate.

U planu nisu ucrtani pešački, kao i protivpožarni ulazi-izlazi iz buduće podzemne garaže i to će biti urađeno kroz arhitektonsko-urbanistički projekat. Posebno se u planu navodi da prilikom uređenja Modene iznad prostora garaže, kao i ostalih površina, kao osnova koristi arhitektonsko rešenje, koje je dobijeno na konkursu gradske uprave za uređenje javnih površina dela centra.

Više o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Malo je

    pre 928 dana i 10 sati

    Ako sam dobro razumeo, samo jedna etaža za početak? Samo 100 mesta?
    Ajde ne izvodite, kad već bušite idite odmah tri sprata najmanje.
    Koliko razumem, većinski austrijski partner ne želi mnogo da ulaže.
    Centar je to, nećemo ga svaki čas zatvarati.
    Kakva je to neozbiljnost? Samo toliko umete?
    Pa zovite onog ko zna onda, ili nađite drugog partnera.
    Za garažu u centru Novog Sada mora biti zainteresovanih.

    Oceni komentar:
    1
    11
  • Novi sad je i moj grad

    pre 927 dana i 20 sati

    Najbolje bi bilo da organizujete akciju BAGER 2022 i poravnate citav centar ukljucujuci gradsku kucu katedralu i banovinu. I onda da napravite komleks zgrada ! I to bude sve gotovo za pola godine a.ne da se razvlaci decenijama.

    Oceni komentar:
    2
    7