FOTO: Krenula prva faza komunalnog uređenja Mišeluka

FOTO: Krenula prva faza komunalnog uređenja Mišeluka

Služba za odnose sa javnošću Grada javlja da je započeta prva faza izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk III u Petrovaradinu.

Planom detaljne regulacije omogućeno je širenje grada na sremskoj strani. Plan definiše izgradnju saobraćajnica, kružnih raskrsnica, biciklističkih i pešačkih staza, kao i parking površina, te komunalno opremanje podzemnim instalacijama, navodi se u saopštenju.

Područje zahvaćeno planiranim radovima je pretežno neizgrađeno po pitanju saobraćajnih površina i dominiraju atarski ili putevi od drobljenog kamena, tako da će izgradnja komunalne infrastrukture obezbediti uslove za dalji urbani razvoj ovog dela grada, dodaju.


Projektom je predviđena izgradnja saobraćajnih površina u dužini od 3.512 metara, što podrazumeva kolovoz promenljive širine – od 5,5 do 6 metara, kao i biciklističke staze i pešačke staze od behaton ploča, koje će se protezati čitavom dužinom kolovozne konstrukcije. U okviru ove investicije biće izgrađeno i 65 parking mesta.

Pored saobraćajnih površina, predviđena je izgradnja 4,8 kilometara vodovodne mreže, 3 kilometra atmosferske i 3 kilometra fekalne kanalizacije, a svi novoizgrađeni krakovi biće priključeni na već postojeće mreže, putem dva sliva, jednim ka Ulici Dinka Šimunovića i drugim ka kanalizaciji Kovid bolnice u Ulici 3.

Novo javno osvetljenje ispunjavaće kriterijume za kvalitet instalacije i standarda za osvetljenje što garantuje da će vidljivost za neometano odvijanje svih vrsta saobraćaja biti na zadovoljavajućem nivou. Biće postavljeno 196 čeličnih konusnih stubova različite visine i broja svetiljki, odnosno 102 stuba za osvetljenje kolovozne konstrukcije i 94 stuba u svrhu rasvete pešačkih i biciklističkih stazanavodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Nakon izvedenih radova na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture, biće postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija, kao i 177 klupa, 129 korpi za otpatke i šest držača za bicikle.

Lokalitet će biti oplemenjen i rekonstrukcijom zelenih površina, sadnjom dekorativnog sadnog materijala u vidu drveća i žbunja, kao i formiranjem travnjaka.


Ukupna vrednost ugovorenih radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk III, čiji je rok za završetak 550 kalendarskih dana, iznosi 972,5 miliona dinara, a izvođač je uveden u posao 13. februara.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan