FOTO: Krstarenje Dravom i Dunavom od Osijeka do Beča i Gvozdenih vrata (2020)

FOTO: Krstarenje Dravom i Dunavom od Osijeka do Beča i Gvozdenih vrata (2020)

Verovatno ste barem jednom u životu sanjarili o krstarenju jednom od velikih svetskih reka poput Drave i Dunava, ako ne češće onda sigurno slušajući zvuke čuvenog Štrausovog valcera "Na lepom plavom Dunavu".

Možda već znate da u Osijek pa tako i u obližnje gradove Ilok i Vukovar tokom cele godine dolaze mnogi putnički brodovi, kruzeri, sa posetiocima iz celog sveta, a tokom 2020. godine taj prelepi doživljaj putovanja moćnim Dunavom možete doživeti i vi, sa polascima iz Osijeka!


Obratite se Turističkoj zajednici grada Osijeka (gradska turistička organizacija) za više informacija o ponudi rečnih putovanja koje nude lokalne turističke agencije, te sebe i svoje voljene počastite nezaboravnim putovanjem najpre Dravom, a zatim Dunavom od Osijeka uzvodno prema Budimpešti, Bratislavi i Beču ili nizvodno prema Vukovaru, Iloku, Novom Sadu, Beogradu i dalje do Đerdapske klisure (Gvozdena vrata) i bugarskog grada Vidina u smeru Crnog mora. U jednom smeru će vas voziti luksuzni putnički brod, a u drugom udobni turistički autobus.


Pre odlaska broda, posetite Osijek i okolinu – Hrvatsko Podunavlje!

Dan-dva pre ili, ako vam više odgovara, posle krstarenja, predlažemo vam da posetite Osijek i tako u celosti doživite jedno od najpopularnijih odredišta evropskog i hrvatskog srednjeg Podunavlja.

Smešten tek dvadeset kilometara od ušća Drave u Dunav, Osijek je kao i reka simpatično usporen. Iako okružen veličanstvenim vinogradima, najpoznatiji je po pivu.

Više o poseti Osijeku saznajte klikom na link: Turistička zajednica grada Osijeka.

Klikom na link saznajte više o osječkoj okolini i obilasku Hrvatskom Podunavlju.


Promo tekst

Oceni vest:
7
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan