FOTO: Limanski "zgubidani" uzvraćaju udarac

FOTO: Limanski "zgubidani" uzvraćaju udarac

Pored prostorija Srpske napredne stranke u ulici Narodnog fronta na Limanu, jutros je osvanuo novi grafit.

Na delu fasade koja je okrečena u boje srpske trobojke, neko je sprejom ispisao "Zgubidani svih zemalja, ujedinite se!!!", a iznad i ispod ove rečenice piše i "The count was here".

Spominjanje "zgubidana" je očigledna aluzija na izjavu, ranije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a zatim i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je demonstrante koji su u subotu blokirali Most slobode nazvao "barabama" i "zgubidanima.  

Podsećamo, u nekoliko mesnih zajednica na Limanu predstavnici grupa građana pobedili su kandidate vladajuće Srpske napredne stranke na nedavnim izborima i preuzeli upravljanje savetima tih mesnih zajednica.

Od tada se srpske trobojke pojavljuju sve češće na fasadama limanskih zgrada, neke su bile i prekrečene, ali su, u toku noći, opet prefarbane u boje srpske zastave. Mnogi Novosađani su ovo krečenje povezali sa pobedom nezavisnih kandidata i vrstom pritiska na njih.

Osim crtanja zastava po fasadama, na Limanu je bio organizovan i protestni skup mladih, koji su nosili i veliki transprent podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Akciju crtanja zastava i pomenuti protest podržali su predstavnici vladajuće stranke i sam gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Pored pomenutog farbanja fasada u boje srpske trobojke, takođe nepoznati počinilac, okačio je hrvatsku zastavu ispred prostorija MZ Liman, što su nezavisni članovi saveta osudili i slučaj prijavili policiji.  

U međuvremenu su se preko trobojki pojavljivali natpisi "Je@eš nacionalizam", srca, petokrake, a na zgradi na Bulevaru cara Lazara preko puta "Promenade" smenjivali su se oglasi za prodaju stana, poruka "Vratio se Valter", "Toma zdravković" i druge koje su kasnije u toku noći bile prekrećene.

Oceni vest:
11
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dole vlast!

    pre 862 dana i 11 sati

    Vlastima bih preneo jednu psovku, ako može.
    Kao izraz moje nepodrške.

    Oceni komentar:
    12
    9