FOTO: Na Beogradskom keju održan "Protest protiv smrada"

FOTO: Na Beogradskom keju održan "Protest protiv smrada"

Na juče održanom "Protestu protiv smrada" okupljeni stanovnici novosadske MZ "Dunav" izneli su zahtev gradskoj vlasti da se prvo izgradi odvodni cevovod do lokacije budućeg prečistača, pa tek onda pusti u rad nova glavna crpna stanica, javlja Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju, tokom protesta potpisivana je podrška zahtevu, deljene su pištaljke, štipaljke i informativni leci, a okupljenima su se obratili organizatori.


Inženjer Goran Tomić, predsednik Stručnog saveta Gradskog odbora DSS u Novom Sadu,  poručio je da je tehnički ispravno da se prvo izgradi cevovod do lokacije budućeg prečistača, kao i da je takav cevovod već predviđen u konstrukciji novog Žeželjevog mosta. Takođe je istakao da je, s obzirom da je prečistač izuzetno skup, a vreme realizacije neizvesno, neophodno prvo izgraditi sto puta jeftiniji cevovod i ispust na lokaciji budućeg prečistača sa sremske strane Dunava. Time bi se konačno i ispust gradske kanalizacije pomerio nizvodno od vodozahvata što sada nije slučaj, kaže se u saopštenju DSS.Bojan Radojević
, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, rekao je u ime organizatora "Protesta protiv smrada" da je ponosan na stanovnike MZ "Dunav" kako su složno ustali da brane zajednički interes.Istakao je i da gradska vlast pokušava da posvađa stanovnike Radničke ulice i Beogradskog keja i da nije pitanje "da li treba da smrdi jednima ili drugima".

– Jasno i glasno poručujemo, da se čuje do gradske kuće, da niko ne treba da živi u smradu. Rešenje je u redosledu koraka izgradnje. Prvo odvod do lokacije prečistača, pa onda da se pusti u rad nova crpna stanica – rekao je on, a prenosi GO DSS u Novom Sadu. 


Na kraju, Radojević je poručio stanovnicima MZ "Dunav" da, ako izgradnja krene u pogrešnom pravcu, budu spremni da se na poziv opet okupe, ali da novo okupljanje možda neće biti kod nove glavne crpne stanice, kao ovog puta, nego ispred Gradske kuće, kaže se na kraju saopštenja iz Demokratske stranke Srbije. 

Oceni vest:
12
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan