FOTO: Nove javne česme na 12 lokacija u gradu

FOTO: Nove javne česme na 12 lokacija u gradu

JКP "Vodovod i kanalizacija" obaveštava javnost da i ove godine izlazi u susret Novosađanima i gostima grada i postavlja slavine na hidrante, ali i cisterne s pijaćom vodom, kako bi ljudi mogli da se osveže na tropskim temperaturama.

Za razliku od ranijih godina, ovog puta su na hidrante postavljene montažne konstrukcije, pa je tako Novi Sad zapravo dobio funkcionalne javne česme.

- Nove česme su posebno oblikovane da zadovolje sve savremene standarde i ubuduće budu prepoznatljive za Novi Sad. Lako su dostupne za sve uzraste, osobe s invaliditetom i životinje. Praktične za korišćenje s jednostavnim sistemom puštanja vode, mogućnošću punjenja flašica i moderne po ugledu na svetske gradove. Postavljanjem novih česmi ljudima se omogućuje utoljenje žeđi svakog momenta, što i jeste cilj naše inicijative, da se afirmiše voda kao javno dobro i ponudi mreža javnih česmi kao novi novosadski brend – navode iz "Vodovoda".


Javne česme su montirane na 12 lokacija: Bulevar oslobođenja 12, Bulevar oslobođenja 102, ugao ulica Novosadskog sajma i Hajduk Veljkove, Futoška ulica 54, ugao Ulice Bate Brkića i Bulevar Jovana Dučića, pored "Apolo" centra kod spomenika balerini Marini Olenjinoj, ispred Gradske kuće, Zmaj Jovina ulica 21, ulazak u Dunavsku ulicu kod parka, kod Uspenske crkve, na Кeju i na Bulevaru Mihajla Pupina kod Banke Intesa.


- Javni pristup besplatnoj pitkoj vodi je komunalni minimum, savremeni standard u razvijenom svetu, ali i deo novosadske urbane tradicije. Česme nisu samo ukras grada, već nas podsećaju na to da se u Novom Sadu pije kvalitetna, hemijski i biološki ispravna voda, što jeste prednost Novog Sada u odnosu na druge gradove. Preko česmi šalje se poruka da je voda prirodno dobro i mora biti dostupna svima –
poručuju iz JKP "Vodovod i kanalizacija", te apeluju na građane da česme ne lome kako se ne bi napravila velika šteta gradu u svakom smislu, ali i Novosađanima zarad kojih su i postavljene.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan