FOTO: Novosađani očistili Bećarac u združenoj akciji

FOTO: Novosađani očistili Bećarac u združenoj akciji

U volonterskoj akciji čišćenja ovog vikenda Eu info point Novi Sad, Novosadski volonterski servis, Eko kurir, JCI Srbija i OPENS, zajedno sa sugrađanima, očistili su novosadsku plažu Bećarac. Ova združena akcija organizovana je povodom Svetskog dana čišćenja

Želeli smo da ukažemo na to zašto je važno da pravilno odlažemo otpad. Nepravilno odlaganje otpada i divlje deponije zagađuju našu životnu sredinu, narušavaju kvalitet vazduha emitovanjem gasova koji doprinose efektu staklene bašte, a mogu dospeti i do voda koje kontaminiraju zemljište i podzemne vode – rekla je Duška Latas iz EU info pointa.


Svetski dan čišćenja se obeležava u preko 180 zemalja širom sveta, a svake godine preko 50 miliona volontera učestvuje u akciji čišćenja planete Zemlje. Novosadsko obeležavanje je zbog vremenskih uslova pomereno za nedelju dana, što nije umanjilo značaj ove akcije.


Organizatori su obezbedili alate za rad – metle, ašove, lopate, grablje, rukavice, džakove, hranu i piće za učesnike,
a podršku je priužilo JKP Čistoća Novi Sad. Ovo je četvrta akcija čišćenja koju organizuju novosadske organizacije kako bi motivisale građane da vode računa o čistoći svog grada i okoline. U narednim mesecima najavlju nastavak akcija ovog tipa.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan