FOTO: Novosađani uz pesmu prikupili sto hiljada dinara za centar "Srce"

FOTO: Novosađani uz pesmu prikupili sto hiljada dinara za centar "Srce"

U prepunoj sali Kulturne stanice "Eđšeg", u subotu uveče bili smo svedoci humanosti naših sugrađana, koji su prikupili 100.000 dinara za centar "Srce" i time im pomogli u nabavci bolje opreme i prikladnijeg prostora za rad.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, ovaj humanitarni koncert ne bi uspeo bez Pop hora Radio i "Cracker – ArtRoots Guerilla Networka" koji su oko sebe okupili neverovatne goste –  Dečiji hor Čarobna frula, Vladimira Bajića i Duška Domanovića s njihovom poetsko-muzičkom kontrakcijom, klapu Suton scene i hor gimnazije "Svetozar Marković", ali i goste iz Slovenije – Pop zbor. 


– Ponosni smo što smo imali priliku da sve prisutne ugostimo i pomognemo centru "Srce", te da, na ovaj način, istaknemo važnost pružanja emotivne podrške i prevencije samoubistva, kojima se oni bave –
navodi se u saopštenju iz Kulturne stanice "Eđšeg".


Za sve one koji bi želeli da pomognu "Srcu", donacije mogu uplatiti na račun Vojvođanske banke: 355-0003200704148-37.

CENTAR "SRCE" u Novom Sadu već više od četvrt veka pruža emotivnu podršku rizičnim grupama. Volonteri ovog centra svakodnevno dobijaju veliki broj poziva, te ističu da je "osobe sklone samoubistvu" pre svega neophodno saslušati, jer je to jedini ispravan pristup u sprečavanju suicida, naročito kod mladih. Centar "Srce" dostupan je svakog dana od 17 do 23 sata, a možete im se obratiti besplatnim pozivom na telefon 0800 300 303 ili putem četa ili mejla, koji su dostupni na njihovom sajtu.

                               Slavica Ranisavljev Kovačev, direktorka Centra "Srce"

 

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan