FOTO: Od ulice Janka Veselinovića do Futoškog puta biće izgrađeno 201 parking mesto

FOTO: Od ulice Janka Veselinovića do Futoškog puta biće izgrađeno 201 parking mesto

Projekat izgradnje parkinga na Bulevaru Evrope, započet u avgustu ove godine, realizuje se fazno i trenutno je u toku prva faza. Ona podrazumeva izgradnju jednostranog parkinga sa kosom šemom parkiranja, uz desnu kolovoznu traku na strani stambene zone Detelinara, i to na delu od Futoškog puta do Ulice Janka Veselinovića, u dužini od 950 metara.

Radove je danas obišao zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić i tom prilikom istakao da je Grad prepoznao višegodišnji problem stanovnika Nove Detelinare i da će investicijom od 60 miliona dinara, odnosno izgradnjom 181 parking mesta u okviru prve faze, do kraja godine taj problem biti rešen.

– Završeni su radovi na prvoj deonici od Ulice Branka Bajića do Hadži Ruvimove ulice, gde su izgrađena 49 parking mesta koja građani od danas mogu da koriste. Radovi dobro napreduju i nadležni iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije uveravaju nas da će do kraja godine biti završena još 132 parking mesta. Time rešavamo problem ovog dela grada gde su na mestu kuća izgrađene višespratnice, a da se nije vodilo računa o parkingu i gde naši sugrađani svakodnevno gube dosta vremena tražeći mesto za parking – izjavio je Đurić.


Drugom fazom biće obuhvaćena deonica između Ulice Janka Veselinovića i Ulice Kornelija Stankovića, gde je predviđena izgradnja 20 parking mesta, tako da će uz Bulevar Evrope, na kompletnoj deonici, od Ulice Janka Veselinovića do Futoškog puta, biti izgrađeno ukupno 201 parking mesto.


Projektom je predviđena pešačka veza između novoizgrađenog parkinga i postojećeg trotoara, kao i očuvanje i zaštita svakog stabla drvoreda koji se nalazi na Bulevaru Evrope.– Vodilo se računa i o zelenilu, nijedno drvo nije uklonjeno, na mestima gde nedostaju stabla ostavljena su mesta za sadnju novih sadnica, a stari zalivni sistem biće rekonstruisan – izjavio je Milan Đurić i pozvao građane da preko mesnih zajednica podnesu predloge za poboljšanje uslova života u svim delovima Novog Sada, kako bi oni koje je moguće realizovati bili uvršteni u budžet Grada za narednu godinu.

Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jednostavno

  pre 1250 dana i 7 sati

  Mene interesuje kada će i gde biti izgrađen PARK!
  Da li ja plaćam porez Gradu Novom Sadu, samo za beton i asfalt?

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Dragana

  pre 1250 dana i 6 sati

  Kada ce biti popravljen trotoar koji su unistili kamioni i ostala mehanizacija dok je pravljen parking? Pesaci postaju diskriminisani!!!!

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Stana

  pre 1250 dana i 4 sata

  Za svaku"pohvalu" je kada se prepozna problem u bilo kom delu grada pa i na Novoj Detelinari. Posebno po pitanju parkiranja. Volela bih da neko obidje i ulicu Ilije Bircanina,naravno , ako bude mogao da prodje kroz nju od J.Veselinovica do Hadzi Ruvimove. Gotovo da vise niko na parnoj strani ne moze bez problema da koristi svoje kolske ulaze jer se komsije parkiraju pod izgovorom "kad nemam gde" tako da cesto dolazi i do verbalnih sukoba, a automobili se parkiraju i uzduz ulice posebno ako jos "svrate caskom" u obliznju prodavnicu. Tada se saobracaj odvija u tri trake, a retrovizori samo prste.

  Oceni komentar:
  0
  2