FOTO: Održana završna manifestacija projekta "Dani informatike u školama Vojvodine 2020"

FOTO: Održana završna manifestacija projekta "Dani informatike u školama Vojvodine 2020"

Danas, 23. decembra 2020. godine, na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu održana je završna svečanost projekta "Dani informatike u školama Vojvodine 2020" putem aplikacije Zoom. Na završnoj svečanosti proglašene su najuspešnije škole i učenici koji su učestvovali na takmičenju. Za najbolju školu u promociji i primeni informacione tehnologije proglašena je OŠ "Ivo Lola Ribar" iz Sombora kojoj je pripala i prestižna nagrada, plaketa "Prof. dr Stjepan Han".

"Dani informatike u školama Vojvodine" je manifestacija koja se realizuje po četrnaesti put u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini pod pokrovitelјstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK. Organizator i realizator ove manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Plaketa "Prof. dr Stjepan Han" se dodelјuje svake godine najbolјoj školi iz oblasti informatizacije škola u Vojvodini. Istovremeno u okviru ove manifestacije nagrađene su i škole, nastavnici i učenici koji su u određenim aktivnostima postigli izvanredne rezultate u ovoj godini. Cilј ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.


U ime Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu prisutne je pozdravio dekan Fakulteta, prof. dr Dragan Soleša, koji je istakao da je manifestacija "Dani informatike u školama Vojvodine" od velikog značaja za FIMEK, s obzirom da se na FIMEK-u obrazuju diplomirani i master inženjeri softvera, kao i doktori nauka iz oblasti elektrotehnike i računarstva. U svom obraćanju prof. dr Dragan Soleša, istakao je da je informatika jedna od najznačajnijih oblasti, koja nudi siguran posao i budućnost mladima kako u zemlji tako i u inostranstvu. Takođe, prof. dr Dragan Soleša naglasio je značaj informatizacije u školama, kao i motivisanje mladih, kroz afimaciju i nagrađivanje najuspešnijih, da nastave da rade na sebi i svom obrazovanju.


Milan Kovačević
, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice se obratio prisutnima i istakao da je "Dani informatike u školama Vojvodine" jedan od značajnih i izuzetno uspešnih projekata koje Sekretarijat podržava i zajedno realizuje sa Centrom za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike i FIMEK –om i čestitao nagrađenim učenicima.


Prof. dr Slobodan Popov
, autor projekta i predsednik Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike naglasio je da bez podrške Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment koji otvara vrata svim dobrim idejama u doprinosu nauke i obrazovanja, Centar ne bi opstao sa uspehom i visokim rezultatima dugi niz godina.Jasmina Pastonjicki
, predsednica žirija,  istakla je da i pored problema sa kojima se osnovne i srednje škole susreću, a koji se odnose na manjak opreme i sredstava, nastavnici i mentori i dalje pronalaze motivaciju i entuzijazam da svoje učenike pripreme za ovo takmičenje, na kojem dugi niz godina beleže visoke rezultate. Jasmina Pastonjicki predstavila je sve ovogodišnje rezultate i nagrađene škole i učenike i mentore.Brojnim nagrađenim školama, nastavnicima i učenicima pripremljene su prigodne nagrade za postignute rezultate u različitim kategorijama: školski vebsajt, rad na interaktivnim tablama, realizacija stručnog usavršavanja, razvoj obrazovnih softvera, oblast robotike, oblasti informatike, inovacije itd.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan