FOTO: Osnovna škola u Ledincima dobila fiskulturnu salu

FOTO: Osnovna škola u Ledincima dobila fiskulturnu salu

Gradonačelnik Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za obrazovanje Vladimirom Jelićem posetio Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" u Novim Ledincima gde je izgrađena nova fiskulturna sala opremljena tribinama, građena po principu energetske efikasnosti, koja se zagreva sistemom toplotnih pumpi, javila je pres skužba Grada Novog Sada.

U toj školi se nastava odvija u dve školske zgrade – matičnoj u Sremskoj Кamenici i u područnoj u Novim Ledincima. Fiskulturna sala u Ledincima ima veliki značaj za učenike, jer prvi put dobijaju moderno opremljen prostor u kojem će moći na efikasan način da se realizuju časovi fizičke kulture, kao i dodatne aktivnosti kroz akciju "Besplatan sport u školama" koje organizuje Grad.- Na lep način smo počeli obeležavanje 270. rođendana Grada Novog Sada, završetkom fiskulturne sale u područnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Ledincima. Sada možemo reći da praktično sve osnovne škole na teritoriji Novog Sada imaju ili su pri kraju izgradnje školskih sala, čime retko koji grad može da se ponosi. U Osnovnoj školi "Veljko Vlahović", još je letos počela izgradnja i verujem da će ove godine biti završena potpuno nova i moderna fiskulturna sala. Dakle, stečeni su uslovi da se svi đaci osnovnih škola mogu baviti fiskulturom, raznim sportovima i što je najvažnije, da budu na sportskim terenima, a ne da provode vreme na manje kvalitetan ili nekvalitetan način. Ovo je jasna poruka da gradska uprava vodi računa o razvijenosti svih delova grada, da su jednako bitni Ledinci, Stari Ledinci i Sremska Кamenica, kao što su bitni Кać, Liman, Кovilj ili Detelinara – 
rekao je, između ostalog, gradonačelnik Miloš Vučević.Učenici škole izveli su priredbu nakon koje je gradonačelnik uručio prigodne poklone prvacima te škole u vidu knjige-slikovnice o Novom Sadu "Grad golubijeg srca" čije izdavanje je pomogla Gradska uprava za privredu, preko Turističke organizacije Grada Novog Sada. Istu knjig dobiće svi učenici prvog razreda novosadskih osnovnih škola, a povodom 1. februara Dana grada.


Direktorka Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" Aleksandra Ćirić zahvalila se Gradu i rekla da će to mnogo značiti učenicima kojih je u toj školi oko 180.

- Ova sala, površine oko 800 metara kvadratnih, je počela da se gradi u februaru 2016, a završena je krajem 2017. godine. Naša škola samo raste, a možemo se pohvaliti time da smo ove godine po prvi put u Ledincima upisali čak dva odeljenja đaka u prvi razred – rekla je Aleksandra Ćirić

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan