FOTO: Otvoren novi distributivni centar "Univereksporta"

FOTO: Otvoren novi distributivni centar "Univereksporta"

Danas, 29. septembra, je na Zrenjaninskom putu u Novom Sadu otvoren novi distributivno logistički centar "Univereksporta", najveće investicije u istoriji ove kompanije koja je, ujedno, obeležila i 27 godina postojanja.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Grupe Univereksporta Vesna Vučurević, simboličnim presecanjem vrpce, ozvaničili su danas početak rada novog distributivno logističkog centra  "Univereksporta" u Novom Sadu.

Predsednik Mirović je naglasio da je "Univereksport" domaća kompanija koja, sa više od 2.500 zaposlenih, služi za primer celoj zemlji, ne samo u branši u kojoj posluje već i u celokupnoj privredi. On je podsetio da je kompanija na početku imala samo četiri zaposlena, a da će zahvaljujući novom objektu - a reč je o investiciji vrednoj 16 miliona dinara - ovde raditi još oko 250 radnika.

- Veoma je važno da smo zajedničkim radom lokalne uprave i Pokrajinske vlade formirali ovu industrijsku zonu koja je dobila krunu, te sada na ulasku u Novi Sad postoji jedan ozbiljan logistički centar koji će pomoći smanjivanju troškova kompanije, povećati broj zaposlenih, a samim tim povećati i naš budžet – istakao je Mirović nakon obilaska novog distributivnog centra. On je podsetio i na činjenicu da bez razvoja privrede i ekonomskog razvoja nije moguće ulagati u sektore poput zdravstva, školstva i kulture. Stoga su, prema njegovim rečima, ovo primeri koji ilustruju politiku Pokrajinske vlade, i nešto što nam je potrebno u što većem broju i na što više mesta.

Mirović je naveo da sada kada govorimo o trendu smanjivanja broja nezaposlenih Vojvodini, kompanija "Univereksport" će se uklopiti u taj trend, kao i u trend postepenog povećanja zarada, pre svega u realnom sektoru u privredi. Samo tako je moguće, kako je rekao Mirović, da zdrava ekonomija kroz rast privatnog sektora jača pozicije rekonstruisanog javnog sektora, koji ne sme biti puki trošak već u funkciji razvoja privrede.

Predsednik Mirović je još rekao da se trenutno radi 11 novih industrijskih zona u našoj pokrajini u želji za još više kompanija, a već za sledeću nedelju najavio i novi konkurs Sekretarijata za regionalnii razvoj, kojim će biti subvencionisana nova radna mesta i nove tehnološke linije. U ovoj godini za to je planirano 350 miliona dinara, a u sledećoj godini još veća izdvajanja.

Predsednica Grupe "Univereksporta" Vesna Vučurević istakla je da će se otvaranjem novog objekta kompanije Univereksport, sada promenjenim i poboljšanim radom, uticati pre svega na produktivnost i efikasnost. Distributivni centar, prema njenim rečima, koji se prostire na ukupno 30.000 kvadratnih metara, koristiće najsavremenije tehnologije i u maloprodajne objekte distribuirati čak 16.000 proizvoda. 

Izvor: www.vojvodina.gov.rs

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan