FOTO: Otvoren prvi festival nacionalnih kuhinja "Food Planet"

FOTO: Otvoren prvi festival nacionalnih kuhinja "Food Planet"

Na trgu slobode danas je otvoren prvi festival nacionalnih kuhinja "Food Planet", koji će Novosađanima u narednih mesec dana omogućiti da probaju specijalitete kuhinja 30 zemalja koje će predstaviti ambasade tih zemalja.

Festival je otvorio Generalni konzul Crne Gore, Miodrag Kankaraš, jer je ta država prva predstavila svoju hranu i vina uz muziku i folklorne igre. Posetioci su bili u prilici da probaju dva tradicionalna jela, kačamak pravljen sa crnogorskim sirom i priganice prelivene medom. Za pripremanje hrane koja je deljena posetiocima bilo je zaduženo Udruženje crnogoraca Novog Sada. Otvaranju festivala prisustvovao je i Predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić.

U narednih 30 dana predstavljaće se po jedna ambasada sa hranom svoje države. Posetioci ove manifestacije biće u prilici da probaju specijalitete različitih nacionalnih kuhinja i da upoznaju kulturnu baštinu tih zemalja, ali i da uživaju u njihovoj tradicionalnoj i savremenoj muzici. Osim kulinarskih specijaliteta, biće predstavljeni i originalni recepti nacionalnih kuhinja koje će moći da se prepišu.

Festival je besplatan za sve posetioce a organizatori su kompanije Color Press Grupa i Ninamedia.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milivoj Vrebalov

  pre 2109 dana i 3 sata

  Danas smo uživali na Trgu Slobode.Svaka čast Crnoj Gori.
  Definitivno je rasadnik talenata u oblasti kulture.Pravi dragulj je kantautorka Dušanka Belada.
  Kačamak je bio predivan,mada nisam imao prilike ovako spremljen da konzumiram.
  Mislim da Vam se potkrala greška.Nije Usruženje Crnogoraca Vojvodine pripremalo hranu,već Udruženje Crnogoraca Novog Sada.Već sam prisustvovao njihovim manifestacijama.Tako je rekao i konzul CG.Sve pohvale Gradu Novom Sadu na ovoj prelepoj ideji i projektu.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Redakcija

  pre 2108 dana i 17 sati

  Nenamerna greška našeg novinara je ispravljena.

  Oceni komentar:
  1
  4
 • BrankoNS

  pre 2107 dana i 17 sati

  Fenomenalno, svaka čast za ideju i organizaciju. Kad već naša deca nemaju para da obilaze te zemlje i probaju njihovu kuhinju neka onda kuhinja dođe u NS!

  Oceni komentar:
  1
  1