FOTO: Ozelenjavaju se delovi Novog Sada, Petrovaradina i Rumenke

FOTO: Ozelenjavaju se delovi Novog Sada, Petrovaradina i Rumenke

JKP "Gradsko zelenilo" javlja da su počeli radovi na projektima ozelenjavanja u Rumenki, Petrovaradinu i u ulici Mikole Кočiša u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju, to javno komunalno preduzeće realizovaće do kraja godine 26 projekata ozelenjavanja koje finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Između ostalih, u toku je izvođenje radova u ulicama Oslobođenja u Rumenki i Rade Кončara u Petrovaradinu, kao i u ulici Mikole Кočiša u Novom Sadu.


Ulica Oslobođenja u Rumenki biće bogatija za 138 sadnica lišćara i četinara, a predviđeno je podizanje drvoreda sadnjom 135 komada okruglastog jasena, koji se sade u polipropilenske cevi, kako ne bi došlo do oštećenja podzemnih instalacija, navode iz "Zelenila". Ispred Doma zdravlja u ovom prigradskom naselju biće posađene i tri sadnice smrče. Prostor oko novoposađenih stabala biće posut malčom. Projektom je planirana i postavka 20 parkovskih klupa, kao i 8 drvenih korpi za otpatke.Pripremni radovi na realizaciji projekta ozelenjavanja ulice Rade Кončara u Petrovaradinu obuhvatili su orezivanje 25 stabala topole i bresta. Posle toga uklonjena je samonikla vegetacija na 10.640 m2 površine i uklanjanje šiblja na kosinama ukupne površine 5.250 m2. Ovu ulicu, uz postojeće zelenilo, od sada će krasiti i 27 stabala okruglastog bagrema oko kojih će biti posut malč.

U ulici Mikole Кočiša orezano je 30 stabala lišćara. Projektom je predviđeno i krčenje 5100 m2 samonikle vegetacije, kao i čišćenje 5.600 m2 terena, što podrazumeva uklanjanje korova, starog šiblja i građevinskog otpada. U ovoj ulici biće posađene 44 nove sadnice drveća, kao i 224 komada ukrasnog šiblja. Uništeni travnjak, površine 679 m2, biće rekonstruisan, a biće postavljene i četiri parkovske klupe i tri korpe za otpatke, kaže se na kraju saopštenja JKP "Gradsko zelenilo".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan