FOTO: Počela vakcinacija Novosađana starijih od 65 godina koji su se prijavili preko eUprave

FOTO: Počela vakcinacija Novosađana starijih od 65 godina koji su se prijavili preko eUprave

U Domu zdravlja "Novi Sad" u ambulanti "Jovan Jovanović Zmaj" u subotu  je počela vakcinacija protiv korona virusa za građane koji su stariji od 65 godina, a koji su se prijavili preko portala eUprava.

Oni su primili vakcinu kompanije "Fajzer" a direktor Doma zdravlja dr Veselin Bojat izjavio je medijima da će moći da se vakcinišu i oni koji se nisu prijavili, a ispunjavaju starosne uslove.


On se osvrnuo i na sve  građane, lekare i medicinske tehničare koji su preminuli u poslednjih deset meseci od posledica Kovida-19 i izjavio saučešće njihovim porodicama. Rekao je da svi oni koji su protivnici ili skeptični po pitanju vakcinacije treba da se zapitaju kako bi postupila deca, roditelji, supružnici ili prijatelji svih onih koji su podlegli bolesti. 

Ja sam siguran da bi svi oni danas primili vakcinu i mislim da sa tim prestaje svaka dilema. Bilo bi neodgovorno dočekati trenutak da nakon skoro godinu dana  borbe protiv virusa imamo lek i da ga ne iskoristimo – rekao je Bojat.

Penzioner Jovan Vujičić ima 86 godina i po struci je građevinski inženjer. On je u subotu bio među prvim Novosađanima koji je primio vakcinu. 


Vakcinacija je jedini način da se zaštitimo i da se izvučemo iz ove muke. Bolest postoji i jedino se može pobediti uz pomoć medicine jer treba da se sluša struka. Kao što ja nisam dozvoljavao da mi se mešaju u posao nestručni, tako je isto i u medicinskoj nauci. Imam poverenje u lekare i zato sam došao  da primim vakcinu – kazao je Vujičić.

Dr Veselin Bojat je naglasio da Dom zdravlja "Novi Sad" ima dovoljno opremljenih i obučenih ekipa koje su spremne da vakcinišu veliki broj stanovništva. 


– Timovi se sastoje od jednog lekara i dve sestre, a u proteklih nekoliko dana vakcinisano je preko 1.500 sugrađana po staračkim domovima i one najvurneabilnije grupe koje su po crvenim zonama u Kliničkom centru Vojvodine, kao i zaposlene u Domu zdravlja. Svaka vakcina je dobra, samo je treba primiti – poručio je Bojat.

Oceni vest:
7
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan