FOTO: Počeo memorijalni turnir u znak sećanja na studenta nastradalog  u "Kontrastu"

FOTO: Počeo memorijalni turnir u znak sećanja na studenta nastradalog u "Kontrastu"

U organizaciji Saveza studenata Prirodno-matematičkog fakulteta, na terenima Đačkog igrališta  u ponedeljak je otvoren sedmi Memorijalni turnir u malom fudbalu "Renato Vuković". Ovim, sada već tradicionalnim sportskim događajem, odaje se počast mladom studentu koji je bio jedan od šestoro žrtava požara u diskoteci "Kontrast" koji se dogodio 2012. godine.

Na otvaranju turnira profesor Srđan Rončević sa PMF-a kazao je da je turnir značajan, jer čuva sećanje na Renata, na dobre vrednosti koje je predstavljao, kao i na uspehe koje je postigao.

– Ovaj takmičarski duh koji imate i koji vas tera svaki put da budete bolji, zapravo vas priprema za neki svet rada gde ćete morati da se dokazujete i da dolazite do novih rešenja i inovacija. Kao što ovde morate da poštujete određena pravila igre i fer-pleja, tako ćete i sutra u poslu da poštujete odrežene zakone i kroz ovo ćete sve to i naučiti. Istrajni ste u organizovanju ovog turnira, a tu istrajnost ćete morati pokazati kroz karijeru i u daljem napredovanje u životu, jer dok se budete trudili imaćete i rezultate. Važno je da se pridržavamo pozitivnih stvari u koje je verovao i koje je podržavao Renato – rekao je Rončević.


Predstavnici Saveza studenata kazali su da je Vuković ostao uskraćen u želji da pokaže šta je sve umeo i koliko daleko je njegovo znanje moglo da stigne. Oni su istakli da će nastaviti da organizuju turnir i u budućnosti sa željom da se nikad ne zaboravi život i delo tragično nastradalog Vukovića.

Turnir u malom fudbalu će trajati do petka i učestvuje šesnaest ekipa. Podaci o mečevima i rezultatima se mogu naći na Fejsbuk stranici memorijala.

RENATO VUKOVIĆ rođen je 17. februara 1991. godine u Kikindi. Osnovnu školu, a potom gimnaziju "Dušan Vasiljev“ pohađao je u rodnom gradu. Nakon završetka gimnazije 2009. godine upisao je Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu na odseku hemija. Zahvaljujući velikom talentu koji su njegovi profesori prepoznali, Renato je postao član marketing tima demonstrirajući mlađima lepu stranu nauke i trudeći se da im približi složene hemijske pojmove i procese. Znanja stečena na fakultetu praktično je primenio i osnovao firmu SZR "R-lab“ u kojoj je započeo proizvodnju kozmetičkih preparata po sopstvenim recepturama. Nakon završenih akademskih studija u Novom Sadu, Renato je planirao da nastavi master studije u Milanu i doktorske studije na departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine u Novom Sadu. Poginuo je 1. aprila 2012. godine u požaru u diskoteci "Kontrast". Tada su stradali i Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28) i Marko Pavlović (29).

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan