FOTO: "Policajac u zajednici" na Trgu slobode

FOTO: "Policajac u zajednici" na Trgu slobode

Na Trgu slobode u Novom Sadu danas je održana demonstacija projekta pod nazivom "Policajac u zajednici".

Akcija "Policajac u zajednici" ima za cilj da kroz druženje i edukaciju približi rad policije građanima Republike Srbije, prvenstveno mladima i deci.

Tom prilikom, Ministar Nebojša Stefanović i gradonačelnik Miloš Vučević obišli su punktove organizacionih jedinica Policijske uprave, čiji su pripadnici građanima predstavili načine rada i mehanizme pomoću kojih se staraju o bezbednosti građana Republike Srbije, kao i poslove koje policija obavlja, a sve u cilju pojašnjenja uloge policije i njenog približavanja sugrađanima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da mu je drago što Novi Sad ima veoma dobru saradnju sa tim Ministarstvom, a da ona traje već duži vremenski period i ogleda se u mnogo aspekata.

- Cilj akcije "Policajac u zajednici" je da pokažemo da dobrom saradnjom i zajedničkom aktivnošću sa lokalnom samoupravom možemo da smanjujemo kriminalitet, kao što je to slučaj u Novom Sadu gde je u prethodne dve godine broj učinjenih krivičnih dela smanjen za 37% i gde je povećano rasvetljavanje najtežih krivičnih dela. Važno je da zajedno radimo na tome i da nam se ukaže na to gde su u ovom gradu najveći izazovi na polju bezbednosti. Ta saradnja je iznedrila i pojačanje tehničke opremljenosti naše policije, prvenstveno kroz donacije Grada na kojima se zahvaljujemo. Mi ćemo nastaviti da kvalitetnom obukom, radom i saradnjom sa lokalnim samoupravava i drugim organima povećavavamo bezbednost naših građana iz dana u dan – rekao je ministar Nebojša Stefanović.

Pogledajte fotografije sa lica mesta, koje su nam dostavili naši prijatelji iz Eko Kurira. 

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan