FOTO: Položen kamen temeljac za zgradu Hitne pomoći na Telepu

FOTO: Položen kamen temeljac za zgradu Hitne pomoći na Telepu

"Kada se udruže Republika, Pokrajina i Grad, rezultati ne izostaju," poručio pokrajinski premijer.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem položio kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu. Objekat Hitne pomoći nalaziće se na prostoru omeđenom Jastrebačkom ulicom, ulicom Ilariona Ruvarca i Somborskim bulevarom, imaće površinu od oko 2.700 m2, dok će objekat garaže iznositi oko 2.300 m2, a ugovoreni rok za izgradnju je 365 kalendarskih dana.

- Ovo je veliki događaj za Novi Sad i Novosađane koji mnogo godina čekaju početak izgradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Investicija će konačno biti realizovana zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade koja je u jednakom iznosu kao Grad, podržala finansiranje izgradnje tog objekta. Pored ovog ulaganja, i svega što Pokrajinska vlada planira da ulaže u Klinički centar, Grad je dobio i 80 miliona dinara od Ministarstva zdravlja za obnovu Doma zdravlja na Limanu 4, tako da nas očekuju značajna poboljšanja u sektoru zdravstvene zaštite. Sa Pokrajinskom vladom nastavljamo da realizujemo projekte i u drugim oblastima, kao što su oni vezani za Partizansku ulicu, ulicu Svetozara Miletića, kampus Univerziteta u Novom Sadu, Sentandejski bulevar, projektovanje mosta preko Kanala DTD i dr. Sve to su jasni rezultati prikupljanja novca poreskih obveznika i pokazatelji kako se kvalitetno troše budžetska sredstva – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je izgradnja kompleksa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć pokazatelj uspešno realizovanog projekta u oblasti zdravstvene zaštite, zajednički pripremanog od strane Grada i Pokrajine. 

- Nećemo se ovde zaustaviti, već ćemo nastaviti da radimo na novim projektima. Zajedno možemo mnogo toga postići, jer na taj način imamo više snage, energije i finasijskih mogućnosti, a to je sve potvrda uspešnosti politike koju sprovodi Vlada Republike Srbije. Kada se udruže Republika, Pokrajina i Grad, rezultati ne izostaju – istakao je Igor Mirović.

GRAD NOVI SAD je u  oktobru 2016. godine potpisao Protokol o saradnji sa AP Vojvodinom kao podršku prilikom realizacije zajedničkih investicija. Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine raspisala je Konkurs za finansiranje i sufinansiranje objekata u oblasti zdravstvene zaštite. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije aplicirala je i dobila 50% iznosa ugovorene vrednosti na ovom konkursu kako bi se realizovali radovi na izgradnji zgrade Hitne pomoći. Projektom je predviđeno da kompleks sadrži dve celine, i to objekat Hitne pomoći sa ambulantama, apotekom i administrativnim i edukativnim sadržajima i objekat garaže za vozila hitne pomoći.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan