FOTO PRIČA: Bager – ni na nebu ni na zemlji

FOTO PRIČA: Bager – ni na nebu ni na zemlji

Priču o planovima za izgradnju, protestima za očuvanje stabala koji su ih pratili, pregovorima komšija sa "gradskim ocima", a zatim i početak radova na zgradi Palate pravde u Novom Sadu pratimo od početka.

"Leteći bager"

Radovi se još uvek izvode duboko ispod nivoa puta, a naša sugrađanka Manja koja živi u susednoj zgradi napravila je pre par dana nekoliko zanimljivih fotografija na kojima se vidi kako se bager, nakon obavljenog posla, dizalicom vadi iz rupe.Opušteni bagerista je, kako se vidi na fotografiji, za to vreme bio u kabini i pazio da sve protekne kako treba.


 

Podsećamo, i pored svih inicijativa građana da se sačuvaju, neka stabla su, zbog gradilišta, ipak stradala, a početak radova je pratilo i nezadovoljstvo građana zbog ogromne buke u turbulencija koje su se u toku više nedelja čule i do kasno u noć.

Radovi su započeli u avgustu, a u novembru prošle godine je položen kamen temeljac.  

Krajem marta dobili smo i stručno objašnjenje i izveštaj o tome dokle su radovi stigli i šta su najveći izazovi za izvođače. Posebno su istakli obezbeđenje susednih objekata, probleme s podzemnim vodama i pitanje ograničenosti prostora, a time i organizacije gradilišta i radova, transporta materijala, ulaza i izlaza...

Dokle se stiglo sa izgradnjom novosadske Palate pravde (FOTO i VIDEO)
 

Trenutno stanje

OVDE pogledajte kako će izgledati Palata pravde kada jednog dana bude završena.

Oceni vest:
15
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan