FOTO PRIČA: Evo kako se na Bećarcu zabavljaju Novosađani i njihovi ljubimci (FOTO)

FOTO PRIČA: Evo kako se na Bećarcu zabavljaju Novosađani i njihovi ljubimci (FOTO)

Tropske temperature iz jula preselile su se u avgust i zato mnogi Novosađani spas od vrućina najčešće traže na nekoj od gradskih plaža pokraj Dunava. Osim Štranda, koji je i jedina uređena gradska plaža (valjda je?) sugrađani sve više odlaze na okolne divlje na kojima nema glasne muzike, ležaljki niti fensi kafića. Tamo se osećaju mnogo slobodnije, a prednost je u tome što na plažu ujedno mogu da povedu i svoje četvoronožne prijatelje. 

Najpopularnija divlja plaža sa novosadske strane za sve one koji imaju ljubimce svakako je Bećarac koji se prostire od Štranda do Rektorata. Upravo taj deo kod Rektorata popularno se naziva Kerećak i svi oni koji su tim delom grada bar jednom prošli uočavaju kako je ovo parče peska prava mala oaza mira, kako za vlasnike, tako i za njihove ljubimce.


Novosađani koji ovde dolaze poštuju mir svojih komšija koji su se smestili na peškirima. Svi su vrlo opušteni i prijateljski nastrojeni, s tim da se većina njih poznaje iz raznih gradskih parkića u kojima istrčavaju svoje pse. Na ovoj plaži nema spasioca, tuševa, kafića i ležaljki, ali ćete ovde pronaći mir i uživati u prirodi. Pošto je ovaj deo Dunava opasan zelenilom, oni koji ne žele da se prže na suncu najčešće za sebe nađu neko skrovito mesto. Ono što primećujemo jeste da kada se spustite na "Kerećak",  nema prljavštine, a i sve je manje pikavaca. Psi slobodno trčkaraju duž obale, a mnogi, oni hrabri, se brčkaju u vodi, dok njihovi vlasnici najčešće razgovaraju, o čemu drugom do o psećim temama. Šetajući duž peska, srećemo i novosadsku glumicu "Pozorišta mladih"
Marinu Cinkocki kako opušteno razgovara sa prijateljima i poznanicima dok se njena dva psa bezbrižno brčkaju u vodi. 


Volim da dođem na Kerećak, jer je mnogo opuštenije nego na Štrandu, a uz to mogu da povedem i svoje pse. Doduše, ne idem svaki dan, već recimo svaki treći ili četvrti. Fenomenalno mi je ovde, najdraža ekipa, brčkanje, smeh, ludilo, super su ljudi svi su opušteni, a i plaža je čistija od one na Štrandu – kaže Marina. 


I ostali Novosađani koje smo sreli na ovoj plaži kažu da im je tu mnogo lepše u odnosu na Štrand. 

Ivana navodi da, od kada ima psa, ne ide na Štrand jer tamo ne može da ga povede. Ona ima mešanku i žao joj je da je po ovim vrućinama  ostavi kod kuće, dok se ona brčka u Dunavu. 

Kad imam slobodnog vremena i kada je pretoplo dolazim na Bećarac, gde moj pas i ja uživamo po ceo dan na plaži. On se druži sa psećim drugarima, a ja sa ljudima koji takođe dovode svoje pse – kaže ova Novosađanka. 


Ljubitelji pasa navode da na ovim plažama niko nikome ne smeta, te da sve svi zajedno druže i uživaju u vodi, ali i van nje. Ponekad se između pasa dogodi i po neka čarka, ali sve se to vrlo brzo stiša i umiri. 

Već tradicionalno, godinama i to s prvim zracima Sunca dolazim na Bećarac sa svojim psom i super se provodimo. Štrand mi je postao skroz bezveze jer se tamo više ne zna "ko pije, a ko plaća", izbor muzike je katastrofa, a uz to je i preglasno. Vlasnici lokala su uzurpirali pesak sa svojim ležaljkama i suncobranima a sve to zajedno mi jako ide na živce, a sem toga ne mogu da uvedem svog psakaže Nataša.  


Pojedini sugrađani uživaju u delu Kerećaka koji se nalazi odmah uz Štrand i ističu da je to najlepše mesto za kupanje – ali i za roštiljanje. Napominju da ga obožavaju i jer je skrovito mesto. 

Ranije su Novosađani više dolazili ovde, ali sada uglavnom idu na Bećarac, pa je na ovoj plaži sada super – navodi Ljiljana.


Sve u svemu, svako uživa na svoj način posebno u danima kada je nizak vodostaj, niko nikome ne smeta, jer je plaža trenutno veoma prostrana, ipak, ono na šta treba obraditi pažnju jeste nepredvidivost reke koja često ima i neprijatna iznenađenja, poput rupa. 

Oceni vest:
29
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Gari

  pre 58 dana i 19 sati

  Kereća plaža je oduvek bila bliže Danubiusu, a ne kod Rektorata. Ovako je poslednjih 10-15 godina.

  Oceni komentar:
  4
  22
 • mm

  pre 45 dana i 6 sati

  jos malo ce nas ubedivati da vencanje sa kerom je ok

  Oceni komentar:
  4
  2