FOTO PRIČA: Evo šta se sve vezuje po gradu u strahu od lopova

FOTO PRIČA: Evo šta se sve vezuje po gradu u strahu od lopova

Da se mnogi boje lopova, potpuno je opravdano, jer krađe zaista nisu retkost ni u našem gradu. U strahu da bi neke stvari izloženije javnosti mogle "dobiti noge", Novosađani su se dosetili da bi ih mogli osigurati privezivanjem lancima ili kanapima.

Reporteri našeg portala napravili su nekoliko fotografija stvari koje su vlasnici pokušali da osiguraju privezivanjem. Da li i koliko im to pomaže, ne znamo, ali neke od ideja su svakako interesantne.

 
Da li bi pre nestala lutka ispred butika, odelo sa iste ili je lakše "podići" sve u kompletu, nije teško pogoditi. Za svaki slučaj, doterana "gospoda" u ulozi neživih manekena, privezana su lancima za alke na zidu. Verujemo da sami pobeći neće, ali nikad se ne zna šta može pasti na pamet nekom od prolaznika koji se jedva probijaju kroz uzak prolaz između gradilišta i zgrada na Pozorišnom trgu.


Kad nam se prijedu kokice dok šetamo centrom grada, neki od nas vole i da ih malo dosole, te su iz tog razloga "kokičari" obezbedili i slanike. Ipak – što je sigurno, sigurno je. Bolje je na vreme sprečiti krađu i privezati slanik metalnim lancem zakačenim za kiosk. Jer, kako nam je rekla ljubazna prodavačica, ranije se dešavalo da ih neko "mazne"Privezani stolovi i stolice
koji pripadaju nekom od kafića nisu retkost, takve slike zatičemo uglavnom van radnog vremena. Međutim, i u sred belog dana može da se naiđe na ovako nešto. S obzirom na to da je kanap kojim je objedinjen ovaj inventar slabije vidljiv, kako smo čuli od radnice iz lokala pored, redovno se dešava da prolaznici koji pokušaju da preseku put i prođu kroz tu baštu u Zmaj Jovinoj, zapnu za isti.


Videste li ikad da drvo vežu da ne bude ukradeno? Nismo sigurni koji je razlog što je lanac za vezivanje bicikla završio zakačen oko jednog mladog stabla na Detelinari, ali je kompozicija bila prilično impresivna, pa nismo odoleli da je ne uvrstimo u ovu priču.
Verujemo da ste i vi viđali vezane stvari po gradu. Da li vam je nešto posebno privuklo pažnju? Podelite sa nama u komentarima teksta!

Oceni vest:
13
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Istine ostaju

  pre 38 dana i 22 sata

  U bugarsko-rumunskoj koprodukciji filma "Aferim", koji je dobio Srebrnog Medveda na festivalu u Berlinu 2015-te godine, u jednom delu putovanja glavnih junaka, čitaju se preporuke iz zapisa kaluđera, a odnose se na razne narode i zemlje tog doba, koje je kaluđer prošao.
  Srbija se pominje po lopovluku i nepoštenju.
  Nekako, nakon više decenija života na ovim prostorima, sumnjam da bi se u jednom filmu usudili pogrešno navoditi takvi zapisi, te da bi dobio nagradu na osnovu laži.
  Odnosno, verujem da je sve što je izrečeno ne samo o Srbima, već i o ostalim narodima - istina.
  Znači, neke stvari se vekovima ne menjaju.
  I bez obzira na filozofije raznih "struka" i evropska razmišljanja o apsolutnoj i bespogovornoj jednakosti naroda.... neke karakteristike naroda ipak ostaju.

  Oceni komentar:
  3
  16
 • Max

  pre 38 dana i 20 sati

  Vratiti Dusanov zakonik pa pod mac bato. 555-333

  Oceni komentar:
  3
  11