FOTO PRIČA: Jedan dan u Sremskim Karlovcima

FOTO PRIČA: Jedan dan u Sremskim Karlovcima

Sremski Karlovci su u danima vikenda krcati turistima, što domaćim, što stranim i tada se maltene ne može proći kroz ovo ljupko i istorijski značajno mesto. Prava su atrakcija za sve koji bi da se izmeste iz svakodnevne kolotečine, ali tek radnim danom, kada je mirno i uobičajeno, može se sagledati sva lepota koju nosi.

Centar Karlovaca je lepo uređen, sa starim zdanjima, među kojima dominira čuvena Karlovačka gimnazija, u kojoj su se obrazovale tolike učene glave.


Česma "Četiri lava"
u starom gradskom jezgru neodoljivo podseća na simpatične scene iz filma "Lajanje na zvezde" i neizostavan su detalj za fotografisanje.

Na istoimenoj kafani, odnosno gostioni "Kod četiri lava", radi se fasada, ali je pravi užitak popiti kafu u debelom hladu njihove letnje bašte, sa pogledom na najznamenitije zgrade.


Drvene kućice sa suvenirima i klopom
, smeštene u pešačkoj zoni, prepodne se polako bude, da bi se kasnije više popunile, a u danima vikenda ponudile posetiocima da nešto prezalogaje ili ponesu sa sobom lepu uspomenu.


Uređuje se i zelenilo cveće u žardinjerama, a gradi se, sređuje i popravlja na više strana, i dole i gore...



Niz uske karlovačke uličice radnim danima saobraćaj nije gust, dosta meštana koristi bicikl i sve deluje dosta mirno i lagano. Čak ni poštar ne deluje nervozno dok vozi svoj motor.


Lepo je videti strane turiste u obilasku Karlovaca, a verujemo da mesto mogu mnogo bolje upoznati kad nije gužva i vreva.


Osunčan, umiven gradić sa toliko velikih priča u njemu uvek je dobra destinacija za jednodnevni izlet, koji možete završiti u nekom restoranu, ribljoj čardi, na Stražilovu ili nekoj od poznatih vinarija.

Oceni vest:
10
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan