FOTO PRIČA: Kuliranje na Šociki na novosadski način

FOTO PRIČA: Kuliranje na Šociki na novosadski način

Ovih dana, kada termometri pokazuju 40 u plusu, valja potražiti mesto za rashlađivanje. Šodroš je jedna od divljih gradskih plaža omiljena onima koji preferiraju mir i žele da se izdvoje iz gužvi koje su neminovne na uređenim plažama. Iako je Dunav visok, uživanje je uveliko počelo.

Naši reporteri posetili su ovo parčence raja na početku Ribarskog ostrva koje nosi lepotu u svim godišnjim dobima, ali u vrelim danima nudi vrednost više: pruža mogućnost rashlađivanja pod krošnjama drveća i neometanog brčkanja u reci. A, nije loše ni za stacioniranje sa kamp kućicom, kao što je to uradila ova porodica.


Na Šodroš su dobrodošli i kućni ljubimci, pa su zajedničke igre i kupanjac posebno zadovoljstvo i nikom ništa ne smeta.


Ne možemo ni da zamislimo kako je četvoronožnim mezimcima pod tom silnom dlakom na ovoj vrelini, ali mora se priznati da su neki od njih baš dovitljivi, kao ovaj preslatki čupavac koga smo zatekli primirenog u rupi koju su deca iskopala. Vlažan pesak sigurno godi, u pauzi između osvežavanja u vodi.


"Otpadanje" u hladu posebno prija starijim sugrađanima. Da li se izvaliti na peškir ili u ligenštul, stvar je izbora, a možda se, čitajući novine, malo i zadrema. Nema sumnje da je u kariranim cegerima spakovano sve što je potrebno za letnji užitak.


Kakva bi bila letnja omorina bez piva i drugog osveženja! Zato su tu dve kafanice, idealne za predah sa porodicom ili prijateljima. Atmosfera – uvek opuštena i domaćinska, bez žurbe i stresa.


Sa plaže smo otišli i na deo ispod nasipa, raj za ribolovce, ali i sve ljubitelje netaknute prirode.


Čak i ako ne pecate, neki od čamaca na obali može vam poslužiti za opuštanje u tišini i druženje sa labudovima i patkicama. A, ukoliko ste srećnik koji poseduje svoj čamac, verujemo da ste jedan od onih koji su ulovili svoju poziciju na sredini reke.Na kraju, poruka koja dovoljno govori sama za sebe, ali izgleda da neki ne obraćaju mnogo pažnje na nju.Novosađani verni Šodrošu ne gube nadu da će ovaj prirodni biser ostati netaknut, a kolike su šanse za to, ostaje da se vidi. Dotle, treba iskoristiti sve što ovaj deo priobalja pruža, a to – nije malo. I ponesite sprej protiv komaraca, ove sezone grizu i usred belog dana.

Oceni vest:
26
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Cale

  pre 633 dana i 17 sati

  Odlicna prica. Lep prikaz jednostavnog uzivanja. Nadam se da ce svi koje vide neku razonodum opustanje i uzivanje u Sodrosu da stanu pred kamione i bagere ako krene da se gradi novi nakaradni most iznad njega ili jos gore Novi Sad na vodi.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Se la vie

  pre 633 dana i 8 sati

  Taj most o kome govore neće krenuti da se gradi, jer će se u međuvremenu dogoditi značajne društveno političke promene u svetu.
  Srbija će biti angažovana na drugačiji način, možda i sa drugom vlašću, više nacionalnom.
  A Kinezi će se morati vratiti u svoju zemlju, na zahtev svoje vlasti.
  Šocika je bezbedan.

  Oceni komentar:
  1
  0