FOTO PRIČA: Park kod Bulevara Evrope polako dobija obrise

FOTO PRIČA: Park kod Bulevara Evrope polako dobija obrise

Oko novog parka između Detelinare i Novog naselja uveliko se polemisalo prethodnih godina, s obzirom na to da su pripreme za izgradnju počele pre četiri godine. Pogledajte dokle su stigli radovi.

Planom je predviđeno da se urade staze, igrališta, teren sa teretanom, teren za boćanje, dve fontane, dve česme i javni toalet. Kada smo pre nešto manje od godinu dana posetili ovaj prostor, zatekli smo jedan manji deo staze koji je obrastao u korov, javnu rasvetu i objekat javnog toaleta. Nakon nekoliko meseci, radovi na izgradnji su nastavljeni i sada već možemo reći da park polako dobija svoje obrise.

Nedavno su napravljene pešačka i biciklistička staza uz sami park, a u međuvremenu su izgrađeni i drugi planirani sadržaji. Ipak, daleko od toga da možemo reći da se radovi privode kraju.


Prvo što ćete primetiti kada ušetate u prostor jeste veliko prostranstvo, mnoštvo staza i vodeni kanali sa fontanama preko kojih prelaze dva drvena mostića, u Japanskom stilu.Staze su oivičene površinama predviđenim za zelenilo, međutim, njega još uvek nema. Za sada se ovde može videti tek po koja mladica, a već ima i onih koje je vetar oborio.

 


Postavljen je urbani mobilijar kreativnih oblika duž celog parka, pa je tako planirano sedenje ispod zelenih “nastrešnica” koje su u pripremi, ili čak ležanje na velikim klupama koje podsećaju na krevete.

 


Park je već dobio nove goste, a tu se prvenstveno misli na decu, jer su sadržaji za njih većinom gotovi.

 


Izgrađeno je jedno igralište sa ljuljaškama, toboganima i klackalicama i jedno na kojem se nalaze poligoni za igranje, kao i nekoliko sprava za treniranje.

 


Svoje mesto su dobile i česme, koje će posebno biti od koristi u letnjim danima, parking koji se prostire dužinom celog parka i teren za boćanje, koji će posebno obradovati naše starije sugrađane.

 


Ostaje još ono najvažnije – da se srede zelene površine i zasade nove biljke, kako bi ovo mesto zaista moglo da se nazove parkom.

Oceni vest:
21
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragana

  pre 568 dana i 4 sata

  Uglavnom, park je dobro osmišljen, polako se realizuje ono sto je predviđeno ali to je izgrađeno, treba i sačuvati. Bila sam pre neki dan i videla da omladina u grupama juri pesackim stazama, klupe isprljane i išarene flomasterima, ostavljeno smece gde na klupama, šetaju se psi i kupaju u fontani....sve je lepo zamišljeno ali se ne koristi pažljivo i namenski. Trebalo bi, bar za početak da postoji "cuvar" (kao sto je nekad bio u Dunavskom parku) i spreči huligane da se bahato i rušilacki ponašaju u novom parku

  Oceni komentar:
  0
  45
 • pera

  pre 568 dana i 3 sata

  bolje ovo nego ono siprazje, ali mogao je i neki teren za basket, mali fudbal, mozda cak i staza za trcanje oko parka, msm kad vec nema drveca da bude onda sportsko rekreativni park

  Oceni komentar:
  2
  27
 • favela

  pre 568 dana i 2 sata

  Favela i spavaonica, u to su Novi Sad pretvorili radikali.

  Oceni komentar:
  6
  15
 • Iva

  pre 568 dana i 1 sat

  A ulica sa parkingom uz park... da bi zgrada koja nice uz park imala prilaz i parking...mislim da ne bi bilo ni parka da zgrada nije nikla, misljm da u svim dosadasnjim nacrtima nije postojala ulica sa levom i desnom stranom parkjnga

  Oceni komentar:
  4
  18
 • Livija

  pre 567 dana i 20 sati

  Izgleda svemirski. Slično bi moglo i da se uradi i sa sremske strane kod Mosta Slobode, bliže kafani Tako je suđeno na državnoj njivi, pa da se napravi celina sa parkom i ovim iznad tunela odmorištem što ju u planu. Još samo i sadnje strane malo parking mesta za roditelje sa decom. Lepo je i igralište u Kamenikom parku, ali kad padne kiša blato, mokra trava. Ovo bi bilo fenomenalno razmislite ozbiljno o ovom predlogu

  Oceni komentar:
  2
  3