FOTO: Protest u Beogradu završen nakon bacanja suzavaca i dolaska jakih policijskih snaga, ima povređenih i uhapšenih

FOTO: Protest u Beogradu završen nakon bacanja suzavaca i dolaska jakih policijskih snaga, ima povređenih i uhapšenih

Policija je, uz primenu sile, u nedelju uveče rasterala demonstrante ispred Skupštine grada Beograda.

Suzavac je prvo bio bačen na nezadovoljne građane, a nešto pre 22 časa, brojne policijske snage u opremi za razbijanje demonstracija, stigle su do mesta protesta, potisnuli prisutne, a prema nekima je primenjena sila.


Univerzitetska profesorka Biljana Stojković prethodno je izjavila za N1 da su četiri studenta uhapšena kod Češke ambasade, da su uvedeni u civilni automobil i da su ih priveli maskirani i naoružani ljudi, i tvrdi da lupanje Skupštine grada sada nastavljaju ubačeni elementi.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by mojnovisad.com (@mojnovisadcom)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio građanima tri puta u jednom danu, a poslednji put nakon sednice nacionalne bezbednosti, na kojoj su, kako je rekao, bili predstavnici BIA kao i Ivica Dačić.

On je izjavio da su dvojica policajaca teško povređena i da je ovaj "akt" bio pripreman.

Naše bezbednosne agencije su u potpunosti to predvidele i o tome obaveštavale javnost, svi su se pretvarali da ne znaju o čemu je reč. Danas je pokušano nasilno zauzimanje institucije Republike Srbije – kazao je Vučić i dodao da je uhapšeno više od 35 demonstranata i da se hapšenja nastavljaju širom Beograda i da ta akcija neće stati.


On je opoziciji prebacio da je ona ta koja je pokušala da ukrade izbornu volju naroda i uništi demokratiju u Srbiji.

Arhiv javnih skupova: Na protestu bilo više od 7.000 građana 

Na protestu protiv izbornih neregularnosti koji je večeras organizovan ispred zgrade RIK-a i Skupštine Grada, u 18.40 bilo je prisutno oko 7.100 građana. Kako navodi Arhiv javnih skupova, ovaj broj su utvrdili brojanjem sa slike napravljene iz drona:


Oni ističu da "brojka od 2.490 demonstranata koju je objavio predsednik Vučić predstavlja flagrantan i zlonameran pokušaj manipulacije činjenicama i još jednu potpuno paušalnu procenu, kojom je predsednik ponovo demonstrirao svoju potpunu neukost u brojanju učesnika protesta i javnih skupova i notornu sklonost iznošenju neistina" i pozivaju gospodina Vučića da objasni kako je došao do procene koju je objavio.

Detaljnije o protestu pročitajte OVDE.  

Izvori: Moj Novi Sad, N1Danas

Oceni vest:
3
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • bane

  pre 171 dan i 49 minuta

  Bio sam tamo, ali na mirnom protestu. Ovi što su lupali i sa Milivojevićem pokušali nasilno da uđu uglavnom su bili dovedeni van Beograda. Bar tako su pričali oko nas neki što ih poznaju. Apsolutno nisam za nasilje i ja i moj kum verovatno nećemo više ići na nešto ovako

  Oceni komentar:
  3
  6
 • humanista

  pre 170 dana i 21 sat

  To nije bio protest nego performans divljastva i nasilja, zna se sta je miran protest a sta vandalizam.Uhapsenima kazne, povredjeno je vise policajaca od kojih dva teze a za to neko mora da snosti odgovornost.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Ima i medija van Srbije

  pre 170 dana i 20 sati

  Na svim takvim protestima, to bi protestanti vrlo dobro trebali da znaju, policija je prva ta koja će započeti nasilje kroz čoveka u civilu, kako bi imala zvanično opravdanje za reakciju. UVEK. Da ste imali priliku da slušate izjavu, i ovde je prvo policija polomila staklo na vratima, ali grupa iznutra, koja je bila u Skupštini Grada.
  Uradili su to - da mogu opravdati napad suzavcem na demonstrante.
  No, kod nas su sve vesti isfiltrirane i izjave učesnika sprečene.

  Oceni komentar:
  3
  3