FOTO: Radovi "Gradskog zelenila" na Grbavici i Limanu III

FOTO: Radovi "Gradskog zelenila" na Grbavici i Limanu III

Završeno je ozelenjavanje u Vojvođanskoj ulici na Grbavici i ulica Šekspirove, Narodnog fronta, Balzakove i Bulevara despota Stefana na Limanu III.

U proteklih nekoliko dana, koliko traje realizacija projekta obnove i očuvanja zelenila u Vojvođanskoj ulici na Grbavici, radnici  "Gradskog zelenila" posadili su 66 novih stabala, među kojima je zastupljeno čak 18 vrsta. Najviše su pristutni kesten, albicija, piramidalni jasen, likvidambar, jablan i dud. Posađeno je i 519 komada ukrasnog šiblja, kao i 2024 sadnice žive ograde. U Vojvođanskoj ulici orezana su i 182 stabla drveća, kako sa ulične, tako i sa dvorišne strane, stoji u saopštenju JKP "Gradsko zelenilo".

U okviru projekta očuvanja i unapređenja zelenila između ulica Šekspirove, Narodnog fronta, Balzakove i Bulevara despota Stefana na Limanu III povađeno je 36 starih panjeva, orezano više od 200 stabala i posađeno 47 komada različitih vrsta lišćara, među kojima najviše ima platana i koprivića. Rekonstruisan je i travnjak površine 225 m2.

Oba projekta finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan