FOTO: Redovi ispred Non-kovid i Ambulante za respiratorne infekcije

FOTO: Redovi ispred Non-kovid i Ambulante za respiratorne infekcije

Iako je privremeno obustavljeno testiranje građana na lični zahtev, redovi ispred Non-kovid ambulante na Novom naselju i Ambulante za respiratorne infekcije u objektu "Jovan Jovanović Zmaj" se ne smanjuju.

Kako je pojasnio dr Vladimir Petrović za 021.rs, Institut za javno zdravlje Vojvodine privremeno smanjuje obim testiranja na lični zahtev u skladu sa odlukom Kriznog staba, kojom se na lični zahtev ubuduće mogu testirati samo putnici kojima je test potreban zbog putovanja u druge zemlje.
 


Pored toga, Institut je u četvrtak primio ogroman broj zahteva iz cele zemlje i dostigao maksimalni kapacitet testiranja, a da pri tome nalaze izda u roku od 48h. Stoga je doneta odluka da se u petak primi maksimalno 50 uzoraka za putnike na lični zahtev, a za vikend se ovi uzorci neće primati. Očekujemo da u skorom roku stignu dodatni reagensi i oprema i da povećamo svoje kapacitete i nastavimo sa pružanjem usluga – navodi dr Petrović.

Non-kovid ambulanta na Novom naselju služi za uzimanje uzoraka za testiranje na korona virus onih pacijenata koji se pripremaju za operacije, zračnu i hemo terapiju, odnosno, za one intervencije koje se rade u bolničkim uslovima uključujući i porođaj carskim rezom. Osim toga u ovoj ambulantise na lični zahtev radi test na antitela koji košta 1.200 dinara i i test koji omogućava putovanje u inostranstvo koji se izdaje na engleskom  jeziku i staje 6.000 dinara. Da bi se serološko testiranje uradilo, potrebno je prvo uplatiti novac na tekući račun 840-17750-34, dok se u polju poziva na broj upisuje jedinstveni matični broj građanina koji se testira, te s uplatnicom otići u Non-kovid ambulantu, gde će svaki pojedinac rezultate dobiti istog dana.

 


Svi građani koji primete simptome ili posumnjaju da su zaraženi korona virusom javljaju se u Ambulantu za respiratorne infekcije u ambulanti "Jovan Jovanović Zmaj". U ovu ambulantu se javljaju i deca i trudnice kod kojih se pojave simptomi bolesti.

Ova ambulanta radi svakog radnog dana, ali i vikendom od 7 do 20 časova.

Ambulanta za respiratorne infekcije u objektu "Jovan Jovanović Zmaj": 021 4879 450/457/458/459; mobilni telefoni 064 818 9863 i 064 818 9930

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Gile

  pre 1476 dana i 20 sati

  Nije ambulanta Jovan Jovanovic Zmaj nego Zmaj Ognjeni Vuk

  Oceni komentar:
  8
  0
 • Novosadjanka

  pre 1476 dana i 15 sati

  Ulica je Zmaj Ognjena Vuka, a dom zdravlja je Jovan Jovanovic Zmaj....

  Oceni komentar:
  0
  5