FOTO: Retrospektiva najboljih đaka na bilbordima širom grada

FOTO: Retrospektiva najboljih đaka na bilbordima širom grada

Proteklih dana u Novom Sadu postavljeni su bilbordi u okviru projekta "Učim + Znam = Vredim", koji organizuje "Udruženje za promociju društvene odgovornosti" u saradnji s "Udruženjem građana Novi Sad, a čiji je cilj popularizacija najboljih đaka osnovnih i srednjih škola.

Zbog pandemije Kovida-19 koja se odrazila na odvijanje nastave i prekid svih školskih takmičenja, ove godine na bilbordima je napravljena retrospektiva dosadašnjih šest godina trajanja ovog projekta uz podsećanje na se sve naše mlade i uspešne sugrađane koji su proteklih godina krasili bilborde po Novom Sadu.

Na svim bilbordima navedeni su svi učesnici projekta od 2015. godine, ali je posebno mesto zauzelo četvoro đaka koji su u dosadašnjim kampanjama bili čak tri puta istaknuti na bilbordima zbog postignutih uspeha.


To su bivša učenica Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", a sada studentkinja Fakulteta tehničkih nauka Teodora Stanišić, te đaci "Jovine" gimnazije Marko Sladojević, Vukašin Đinović i Miroslav Grubić koji su u proteklih šest godina osvajali domaće i međunarodne nagrade na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, matematike, informatike i na Svetskoj naučnoj olimpijadi.


Teodora Stanišić bila je na bilbordu 2015, 2018. i 2019. godine.

– Na takmičenjima sam učestvovala od nižih razreda osnovne škole. Krenula sam sa takmičenjima iz matematike, od petog razreda takmičila sam se iz znanja srpskog jezika, a od sedmog i iz književnosti. Iskreno, najviše sam ponosna na osvojenu prvu nagradu na Republičkom takmičenju iz matematike sa maksimalnim brojem poena u trećem razredu srednje škole, odnosno 2019. godine – kaže Teodora.

Marko Sladojević takođe je, zbog postignutih uspeha, na bilboridma bio 2015, 2018. i 2019. godine.

– Krajem prošle godine sam učestvovao na Svetskoj juniorskoj naučnoj olimpijadi (IJSO) u Dohi, gde sam osvojio bronzanu medalju. U toku godine, nakon okružnih takmičenja, plasirao sam se na državna takmičenja iz matematike, fizike, informatike i hemije, koja će se, nadam se, održati uprkos pandemiji – navodi Marko.


Vukašin Đinović na bilbordu je bio i kao učenik OŠ "Prva vojvođanska brigada" i dva puta kao đak OŠ pri Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj".

– Od trećeg razreda sam počeo da se takmičim iz matematike, a od šestog razreda krenula su državna takmičenja. A kao najznačajniji uspeh bih izdvojio srebrnu medalju na Svetskoj naučnoj olimpijadi osvojenu prošle godine u Dohi – kaže Vukašin.


Miroslav Grubić je na bilbordima bio predstavljen i kao državni prvak u baletu, ali i kao šampion u informatici.

– Svakako je jako lep osećaj videti sebe na bilbordu, jer sam postigao nešto što je prepoznato kao uspeh vredan pažnje. A s druge strane, mislim da je dobra prilika da i drugi pomisle da bi mogli da postignu uspeh u nečemu što vole da rade. A najdraže mi je bilo što sam dobio priliku da budem mala motivacija za druge – ističe Miroslav.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan