FOTO: Roditeljska kuća obeležila pet godina postojanja

FOTO: Roditeljska kuća obeležila pet godina postojanja

Povodom obeležavanja pet godina postojanja Roditeljske kuće u okviru zadužbine porodice Kostić u Novom Sadu, MK Group donirala je dodatne zanimljive sadržaje za decu u okviru dečijeg igrališta koje će mališani koji borave u kući moći da koriste.

Pored predstavnika MK Group, svečanom obeležavanju petogodišnjice prisustvovali su predstavnici Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i "Instituta za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine".

- Za moderno društvo, zadužbinarstvo predstavlja koncept darovanja privatne imovine za ostvarivanje viših društvenih ciljeva. Upravo, predvođen tom ideologijom, predsednik MK Group, svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio je na korišćenje "Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine" u Novom Sadu. Donacijom dečijeg igrališta želeli smo da boravak dece obolele od malignih oboljenja učinimo još humanijim uz želju da se svi mališani koji borave ovde što pre oporave – rekao je Jovan Purar, direktor MK Group.


Pored predstavnika kompanije MK Group, svečanosti je prisustvovala Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a, koja je ovom prilikom istakla važnost podrške deci oboleloj od raka i njihovim najbližima.

- Unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji zajednička je misija svih nas kojoj svako može doprineti na svoj način – navela je Joland Korora i dodala da je više od 45 dece sa svojim porodicama u proteklih 5 godina boravilo u Roditeljskoj kući.


RODITELJSKA KUĆA namenjena je deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji jednog roditelja, tokom njihovog lečenja od malignih oboljenja. Ovakav vid smeštaja jedan je od oblika psiho-socijalne podrške, koji igra važnu ulogu u procesu izlečenja. Kuća čija je vrednost 1,5 miliona evra, prostire se na 1400 kvadratnih metara i sastoji se iz više nezavisnih celina. Osnovana je na inicijativu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i uz podršku Pokrajinske vlade, a njena misija je smeštaj dece obolele od malignih bolesti sa teritorije cele Vojvodine kao i pružanje podrške njihovim porodicama. Od otvaranja, 2013. godine, više od 40 porodica boravilo je u zadužbini porodice Kostić tokom lečenja od maliginih bolesti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan