FOTO: Scena iz "Varljivog leta '68" oslikana na fasadi OŠ "Đorđe Natošević"

FOTO: Scena iz "Varljivog leta '68" oslikana na fasadi OŠ "Đorđe Natošević"

Na zidu Osnovne škole "Đorđe Natošević" u Novom Sadu, mladi umetnici su oslikali mural sa scenom iz kultnog filma "Varljivo leto '68."

Tragom ove vesti kontaktirali smo direktora škole Nedeljka Đorđića koji nam je rekao da mural nije nastao slučajno, jer je škola povodom Festivala u Subotici konkurisala da im se oslika zid.  

Prošli smo na konkursu i sada mural oslikavaju mladi beogradski umetnici iz "Executive group" – rekao je kratko za naš portal direktor Đorđić.

On pojašnjava da je projekat inicirala Kinoteka K1 (bivša Jugoslovenska kinoteka), a ideja je bila da se izvrši digitalna restauracija naših najpoznatijih filmova i da se muralima podsetimo na neke od tih ostvarenja. Kada je saznao za projekat, kako kaže, sa zadovoljstvom je podržao ideju.


Inače, "Varljivo leto '68" je snimljeno 1984. godine u režiji Gorana Paskaljevića po scenariju Gordana Mihića. Radnja filma prati maturanta Petra koji se zaljubljuje naizmenično i istovremeno u nekoliko žena, mahom onih zrelih i udatih – apotekarku, pekarku, bibliotekarku i u obe ćerke predsednika suda, kao i u svoju profesorku sociologije.


Potreba da konačno nađe "ženu svog života" dovodi ga u niz komičnih situacija i izbezumljuje njegovog oca, opštinskog sudiju, uštogljenog čoveka, koji veruje da se omladina može vaspitavati samo "čvrstom rukom". 

Oceni vest:
16
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ispitati pod hitno!

  pre 189 dana i 45 minuta

  Pod hitno organizovati NVO, da izvrše upit prema finansijskoj komandi, da li je neko od glumaca ovde nepodoban i eventualno kakav zločinac, pa da izgađamo jajima mural,
  kako bi smo dokazali svoje evropske naklon..., pardon, nastranosti.

  Oceni komentar:
  7
  8
 • Podbara

  pre 189 dana i 3 minuta

  Jako lepa mozgalica za decu, jos kad vide kako mesi...
  Klosari jedni treba da vas je sramota, smena direktora oma!!!

  Oceni komentar:
  21
  3
 • Dora

  pre 188 dana i 17 sati

  @Podbara
  A šta sad, Podbara tako fina pa se kod nas ne "mesi"?
  Podbarčanka

  Oceni komentar:
  1
  14
 • Podbara

  pre 185 dana i 20 sati

  Alo doracanka, nisi shvatila sustinu mog komentara. Mozda imas traumu od "mesidbe", ne kontam, kako god, prosetaj malo do Ivan Gundulic skole pa pogledaj kako se oslikavaju zidovi osnovne skole...

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Vitomir

  pre 174 dana i 2 sata

  Bolje da konkurisu za otvaranje policijske stanice u samoj skoli. Bavite se vrsnjackim nasiljem gospodine direktore!

  Oceni komentar:
  0
  1