FOTO: Svečano otvorena obnovljena zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta

FOTO: Svečano otvorena obnovljena zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Milošem Vučevićem prisustvovao svečanom otvaranju zgrade "Vega IT Radnički", nekadašnjeg Radničkog univerziteta, čiji je sada vlasnik firma "Vega Properties Radnički" doo, iza koje stoji globalna kompanija "Vega IT".

Ta kompanija je krajem 2020. godine kupila zgradu Radničkog univerziteta koja je stradala u požaru 2000. godine, na javnoj licitaciji. Ukupna vrednost investicije iznosi 17 miliona evra, a objekat ima 13 spratova i 6500 kvadratnih metara radnog prostora za dodatnih 550 zaposlenih

Ponosan sam što sam bio deo tima koji je predvodio tadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, u vreme kada je zgrada kupljena. Nakon pune dve godine od početka veoma zahtevne rekonstrukcije objekta, zgrada Radničkog univerziteta zvanično je otvorena i sada je to jedan od poslovnih objekata kompanije "Vega IT" – rekao je Đurić.


On je istakao da zgrada jeste lepa spolja i visoko je funkcionalna, ali ono što je najvrednije jeste ono što se u njoj nalazi i ko u njoj radi.

Počevši od dva vizionara, gospodina Popovića i gospodina Ostojića, dva bivša studenta Fakulteta tehničkih nauka koja su udružila svoja znanja, sposobnosti i prijateljstvo i na tom temelju stvorila ovu više nego uspešnu kompaniju, pa do više stotina ljudi koji rade u ovoj modernoj fabrici IT znanja i umeća. Nova energija je definitivno stigla u naš grad koji je u protekloj deceniji počeo da se razvija kao nikada u svojoj istoriji, a ova zgrada je samo još jedan vidljiv dokaz toga – kazao je gradonačelnik Đurić i dodao da je Grad tokom izgradnje ove pametne, zelene zgrade, finansirao uređenje oko 500 kvadratnih metara platoa ispred objekta. 


Potpredsednik Vlade Miloš Vučević čestitao je svima koji su učestvovali u projektu rekonstrukcije nekadašnjeg Radničkog univerziteta. 

Kao što je ova zgrada bila simbol tadašnje industrijalizacije, obrazovnog ciklusa, javnog i socijalnog života, tako će, verujem i siguran sam, ova rekonstruisana, obnovljena, suštinski nova zgrada isto biti simbol, ne samo jedne privatne kompanije i ne samo jednog vida ekonomije, nego će imati širi društveni značaj – rekao je ministar Vučević. 

Spoljna rekonstrukcija zgrade je u potpunosti završena i trajala je dve godine. Idejno rešenje za fasadu zgrade, kreirao je arhitektonski studio "Kuzmanov and partners" iz Novog Sada. Radovi na određenim spratovima unutrašnjosti još uvek su u toku, a za enterijer je bio zadužen studio "Synthesis Quatro"

Osim da bude mesto za razvoj najmodernijih softverskih rešenja i inovacije, naša ideja je oduvek bila da ova zgrada bude otvorena i za sve građane Novog Sada, koji će moći da uživaju u brojnim kulturnim sadržajima, a tako će i biti. Posebnu zahvalnost dugujemo Gradu Novom Sadu i pokrajinskim institucijama sa kojima smo imali odličnu saradnju tokom ovde dve godine, koliko je trajala rekonstrukcija – naglasio je suosnivač kompanije "Vega IT" Vladan Ostojić.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan