FOTO: Top lokacije gde Novosađani počinju susret s dragim ljudima

FOTO: Top lokacije gde Novosađani počinju susret s dragim ljudima

Vidimo se u centru grada, kod Miletića, kod žutog sandučeta, ispred pošte, ili na Spensu, u "kadici"...

Sve su ovo destinacije gde se godinama unazad generacije Novosađana sastaju sa dragim ljudima, budućim partnerima, prijateljima... a potom nastavljaju sastanke, druženja u nekom od obližnjih kafića, restorana i slično. Mi smo izabrali najpopularnija mesta za početak druženja.

 
Širok dijapazon Trga slobode


Centar grada, kod spomenika, kod žutog sandučeta, ispred Gradske kuće, kod trafika... sve su to mesta na prostranom Trgu slobode koja Novosađani rado biraju za susret sa prijateljima. Najčešće se, ipak, bira susret kod spomenika Svetozaru Miletiću.

- Pre 15 godina dolazili smo u centar i tu se okupljali. Sada sa decom tu dolazim i sa prijateljima se upravo tu srećem. U većini slučajeva se unapred dogovaramo. Ipak, nije retkost da naletim na nekog poznatog – kaže Dragan P.

U centru grada nije retkost da se susret dogovori ispred Gradske kuće. U vrele dane, kako kažu oni sa kojima smo razgovarali pomenuta tačka za susrete dobra je zbog debele hladovine.

 

Ispred Pošte, SNP-a, na Trgu mladenaca


Glavna gradska pošta je, kažu Novosađani, dobar orijentir za susretanje sa prijateljima. Tu su i klupe, ali i mogućnost da se završe poslovi u pošti, a centar je relativno blizu, kao i parking prostor. Ista je situacija sa Trgom mladenaca. U blizini su autobuske stanice, i gužve su manje nego u strogom centru grada. Novosađani neretko za susret s dragim ljudima biraju i plato ispred Srpskog narodnog pozorišta, zbog, kako kažu, preglednosti.


Ispred Spensa ili u "kadici"

SPC "Vojvodina" s bližom okolinom takođe je u nizu omiljenih mesta za našu malu mapu pronalaženja, a za početak sastanka Novosađani vole da izaberu neki od ulaza na ili popularnu "kadicu". Pokraj pokretnih stepenica, godinama unazad, teatron Spensa – kako je ovoj arhitektonskoj formi zvanično ime – služio je kao orijentir za okupljanje ekipe, koja se u sportskom centru uputila na bazen ili trening...

 

Univerzitetski kampus


Još jedno u nizu targetiranih mesta za početak druženja, u većini slučajeva naših mlađih sugrađana,  je fontana ispred Pravnog fakulteta, ili i plato ispred Studentskog doma "Slobodan Bajić".

- Kada sam pre četiri godine došla u Novi Sad nisam poznavala grad, pa mi je bilo teško da se snalazim. Vrtela sam se oko fakulteta i doma, tako da mi je svaki sastanak tada počinjao ispred “Bajića“. Sada sam se navikla i nije mi problem ništa, ali i danas studenti počinju susret druženje ili neki sastanak upravo ispred doma – kaže Aleksandra P.
 

"Vidimo se kod Merkatora"

Mesto za susret relativno novijeg datuma jeste i Merkator. Zgodan je ljudima koji žive na Limanu i u blizini, ali i onima koji se upute u ovaj tržni centar, ispred kog se mnogi susreću kako bi započeli "čašicu razgovora", sastanak, trač partiju... Tu su i ugostiteljski objekti koji će se dobro potruditi da sastanak protekne uredno, kao i Štrand i Limanski park, za one koji druženje žele da provedu uz reku ili u hladovini. 

KOJE JE VAŠE OMILJENO MESTO: Naravno, i ovog puta vas pozivamo da nam u komentarima preporučite vama omiljena mesta koja birate za početak susreta sa vama dragim ljudima.

Oceni vest:
12
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Blokovac

  pre 2137 dana i 2 sata

  Kd Lutrije

  Oceni komentar:
  0
  8
 • Blokovac

  pre 2137 dana i 2 sata

  Kod Kokre

  Oceni komentar:
  0
  8
 • Blokovac

  pre 2137 dana i 2 sata

  Ispod sata na z. stanici

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Blokovac

  pre 2137 dana i 2 sata

  U Flajing Dacmanu

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Marija

  pre 2137 dana i 1 sat

  na ulazu kod štranda

  Oceni komentar:
  0
  2
 • L0RY

  pre 2136 dana i 20 sati

  Kod SNP-a

  Oceni komentar:
  0
  2