FOTO & VIDEO: Piknik u parku, projekcija na vodi, koncert na trgu...

FOTO & VIDEO: Piknik u parku, projekcija na vodi, koncert na trgu...

Izuzetno šarolik program u centru grada naišao juče na ogroman odziv Novosađana.

U okviru sajma omladinskog turizma "Youth Fair 2017", te u sklopu promocije nastupajućeg Exit festivala, u Dunavskom parku, Katoličkoj porti i na Trgu slobode u utorak je upriličen niz  zanimljivih dešavanja koja su trajala od 16 časova pa sve do jedan sat iza ponoći.

Exitov piknik, organizovan u sklopu obeležavanja pet decenija od "Leta ljubavi" 1967. godine, muzički je začinio naš sugrađanin DJ Fanatik, selekcijom znanih numera s kraja 60-ih i početka 70-ih godina prošlog veka, uključujuči i čuvene songove iz mjuzikla "Kosa".

Dunavski park doimao se na trenutke premali da primi sve Novosađane koji su se već oko 21 sat uputili niz Dunavsku ulicu ka mestu održavanja hologramske video-projekcije, izvedene uz pomoć platforme koja ispumpava vodu iz jezerceta u vis, praveći tako svojevrsno "vodeno platno". Simbolično, u čast titule Evropske prestonice kulture 2021 godine, ovaj nesvakidašnji događaj počeo je tačno u 21 čas i 21 minut, a uzdasi i aplauzi naših sugrađana sasvim su dovoljno rekli o onome što smo tom prilikom mogli videti i čuti u "vodenom bioskopu". Kako javlja pres služba Exita, projekciji u Dunavskom parku prisustvovalo je preko 5.000 posetilaca.

Veliku binu na Trgu slobode prvo su zauzeli DJ Master Flow – Jazzysad i plesna škola Swing the Beat, nakon kojih se, tad još malobrojnoj publici predstavio novosadski pop-pank sastav Fast As We Go Far. Grupa Free Spirits dala je prisutnima na poklon novo viđenje pesama legendarne kragujevačke grupe Smak, dok su beogradska Deca loših muzičara uspela da polako nateraju publiku na ples. Tačku na nezaboravan letnji dan u našem gradu stavili su Let 3 svojim tradicionalno energičnim i provokativnim nastupom, uspevši pritom da nateraju Novosađane da horski otpevaju refren čuvene pesme Šabana Šaulića – "Dođi da ostarimo zajedno".

Povrh svega, u Katoličkoj porti juče je otvoren i peti "ArtEkoMarket", o čemu opširnije možete pročitati OVDE

Foto: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan