FOTO: Zasađivanjem sadnica u NS obeležena stogodišnjica nezavisnosti Finske

FOTO: Zasađivanjem sadnica u NS obeležena stogodišnjica nezavisnosti Finske

Predsednik Supštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i ambasador Finske, NJ.E. Perti Ikonen, povodom obeležavanja 100 godina od nezavisnosti ove nordijske zemlje, posadili su sadnicu na zelenoj površini između Skupštine Grada Novog Sada i Skupštine AP Vojvodine.

U okviru obeležavanja nezavisnosti Finske, u Novom Sadu je danas zasađeno ukupno pet sadnica, a kako je objašnjeno, u Srbiji će, povodom proslave značajnog datuma za Finsku, biti zasađeno ukupno 100 sadnica, po pet u 20 gradova.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić rekao je da su tokom današnje posete ambasadora Finske Novom Sadu održani razgovori sa nordijskim privrednicima, a da je poseta bila i prilika da se na simboličan način obeleži 100-godišnjica nezavisnosti Finske.

- Ovaj gest treba da podseća Novosađane na to da su dobri ljudi uvek u dobrom odnosu, bez obzira na geografsku udaljenost – istakao je predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.


Ambasador Finske NJ. E. Perti Ikonen objasnio je da je povodom proslave 100 godina nezavisnosti ove nordijske zemlje, pokrenut projekat "100 drveća".

- Finska ove godine proslavlja 100 godina nezavisnosti i kako bi proslavili taj događaj zasadićemo 100 stabala širom Srbije. Finska je ekološki najzelenija i najčistija zemlja na svetu, a želimo da i Srbija to postane – poručio je ambasador Finske.

U okviru današnje posete Novom Sadu, ambasador Finske se ranije, zajedno sa delegacijom Nordijske poslovne alijanse i dvadesetak predstavnika kompanija članica alijanse, sastao sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada Zdravkom Jelušićem i članom Gradskog veća za privredu Miloradom Radojevićem i sa njima razgovarao o privrednoj saradnji i privrednim potenicijalima Novog Sada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • debeli

  pre 2336 dana i 23 sata

  čestitam finskoj stogodišnjicu nezavisnosti iako postavlja se pitanje koliko je finska zaista nezavisna.mislim da je nezavisna u smislu ~gde amer okom-tu finac skače na glavu~.

  Oceni komentar:
  0
  1