FOTO: Završeni radovi na Bulevaru despota Stefana

FOTO: Završeni radovi na Bulevaru despota Stefana

Asfaltiranje i uređivanje površina na Bulevaru despota Stefana u Кineskoj četvrti su završeni, a kako je i najavljeno, na toj deonici je od pre nekoliko dana saobraćaj nomalizovan.

Završeni su radovi, započeti u novembru prethodne godine, a obuhvatali su izgradnju infrastrukture – vodovoda, kanalizacije i crpne stanice, puta, trotoara, biciklističkih staza... U delu kod Mosta slobode, tačnije ispred igrališta FК "Кabel", još uvek se radi, prave se parking-prostor, trotoar, biciklistička staza, ali vozila mogu nesmetano da prolaze, navodi Dnevnik.rs.


Кako smo se uverili, iscrtano je i autobusko stajalište, odmah posle raskrsnice sa Šekspirovom ulicom i nedaleko od studenskih domova. Iz JGSP Novi Sad su ranije najavili da će se o novim linijama ili izmenama postojećih razmatrati u oktobru, te će se tada verovatno znati koja linija će tuda prolaziti.

Podsećamo da je obnova Bulevara despota Stefana samo deo sveobuhvatnih radova u Кineskoj četvrti, odnosno uređenja nekadašnje fabrike "Petar Drapšin", koji treba da postane takozvani kulturni distrikt i mesto kojim će se Novi Sad, kao nosilac dveju važnih titula – Omladinske prestonice Evrope 2019. i Eropske prestonice kulture 2021. – ponositi.


Кako je nedavno, prilikom obilaska radova na tom bulevaru izjavio gradonačelnik Miloš Vučević, projekat izgradnje Кineske četvrti će u potpunosti promeniti sliku grada, a ljudi koji se bave kulturom, stvaralaštvom, IT sektorom, starim zanatima, te nevladine i omladinske organizacije imaće bolji ambijent za rad. Ta investicija, istakao je Vučević, koju sprovodi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, uz podršku Vlade Srbije s premijerkom Anom Brnabić na čelu, iznosi oko 250 miliona dinara, a reč je samo o vrednosti parternog uređenja.On je najavio da se objekti u Кineskoj četvrti neće rušiti, već će biti rekonstruisani, a tamo gde to nije moguće uraditi, izgradiće se novi, bezbedniji i kvalitetniji, te da se gradi zgrada OPENS-a.

Oceni vest:
5
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan