FOTO: "Zelenilo" posadilo ruže, trešnje i lavandu na Pozorišnom trgu

FOTO: "Zelenilo" posadilo ruže, trešnje i lavandu na Pozorišnom trgu

JKP "Gradsko zelenilo" izvelo je prolećne radove na obogaćivanju i hortikulturnom uređivanju Pozorišnog trga u Novom Sadu u okviru kojih su, uz postojeće drveće, na trgu posađene nove sadnice japanske ukrasne crvenolisne trešnje, ruža i ukrasnog bilja.

Žardinjere, koje su izgrađene kao sastavni deo novog izgleda Pozorišnog trga, ukrašene su sa više od 50 žbunova lavande, na zelenoj površini pored teretnog ulaza u Srpsko narodno pozorište, u blizini Uspenske crkve, ulepšana je poleglim žbunjem i ružičnjakom sa 80 sadnica ruža vrste "zomerebend" sa obe strane teretnog prilaza pozorištu.


U Gradskom zelenilu navode da je Pozoršini trg prestižni deo urbane celine centra grada i da njihovi radnici upravo završavaju poslednje finese unapređenja zelenila jednog od najpoznatijih novosadskih gradskih ambijenata.

Nova zelena površina kod Uspenske crkve činiće novu ambijentalnu kompoziciju sa Pozorišnim trgom. Velika žardinjera i prostor sa fontanom i mestima za sedenje sastoji se od šest manjih zelenih površina. U manjim žardinjerama zasađene su zimzelene žbunaste vrste, niskog rasta, na osnovu zamisli i zahteva Saveta za ozelenjavanje Grada Novog Sada. Smatra se da će odličan vizuelni utisak ostvariti postavljena kombinacija šest stabala ukrasne trešnje, 80 ruža i više od 50 žbunova lavande – kaže Jelena Prica, pomoćnik direktora Gradskog zelenila.


Ona je istakla da Gradsko zelenilo doprinosi uređenju centra Novog Sada, i da je obogaćivanje Pozorišni trga samo deo aktivnosti na uređenju centralnog gradskog jezgra.

Počeli su radovi na rekonstrukciji Dunavskog parka u kom će biti zamenjene sve staze, rekonstruisane postojeće i postavljene nove klupe, zasađeno novo drveće, rekonstruisana rasveta, postavljena ograda i izgrađeno novo dečije igralište. Nakon rekonstrukcije Dunavski park, najastarija parkovska površina u gradu, zasijaće punim sjajem – podsetila je Prica.

Počinje rekonstrukcija Dunavskog parka: Nove staze, klupe, česma, dečije igralište

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Langzam uber ziher.

  pre 852 dana i 18 sati

  To što su posadili, ne znači da će da izraste i živi.
  Broji se samo ono što su posekli, što više sigurno neće da lista i živi.
  Plačete za parkinzima, da guze ne bi slučajno malo i hodale?
  A jest. Veliki Novi Sad. Ko će to prehodati.
  E, pa videćemo kad zvezda upeče, hoće li vam limarija praviti dobar hlad.
  Na parkingu.

  Oceni komentar:
  0
  6