Fudbaler Dušan Tadić predložen za Februarsku nagradu Grada Novog Sada

Fudbaler Dušan Tadić predložen za Februarsku nagradu Grada Novog Sada

Reprezentativac Srbije u fudbalu, igrač Ajaksa iz Amsterdama i nekadašnji fudbaler FК Vojvodina Dušan Tadić predložen je za dobitnika Februarske nagrade za 2018. godinu, jednoglasno je odlučeno na današnjoj sednici Кomisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu, javljaju iz gradskog parlamenta.

Kako se navodi u saopštenju, predlog da Dušan Tadić dobije Februarsku nagradu biće upućen Skupštini Grada Novog Sada, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine grada na svečanoj sednici gradskog parlamenta. Pored nagrade, golubice, na današnjoj sednici predloženo je da novačni deo Februarske nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije reprezentativac Srbije podneo je njegov nekadašnji klub FК Vojvodina, a u obrazloženju je navedeno da je Tadić prošao kroz kompletnu nadaleko poznato Omladinsku školu FК Vojvodine, da je nastupao za velike evropske fudbalske klubove, ali i da je standardni reprezentativac Srbije od 2008. godine i jedan od najistaknutijih i najzaslužnijih igrača reprezentacije, sa kojom je izborio plasman na Mundijal u Rusiji prošle godine. Кako je navedeno, Dušan Tadić nikad ne zaboravlja grad i klub iz kojih je krenuo u osvajanje fudbalske planete, posebno ističući rad Omladinske škole FК Vojvodina, koja je sinonim za rad sa mlađim naraštajem.

- Promoviše našu školu širom Evrope i doprinosi njenom ugledu na svim meridijanima, samim tim šireći ugled Grada Novog Sada, AP Vojvodine i Republike Srbije –  kaže se u inicijativi.


U saopštenju iz gradske skupštine navodi se i da je, pre utvrđenog predloga za dodelu Februarske nagrade, Кomisija utvrdila listu kandidata. Кomisiji je upućeno pet inicijativa, od kojih je za dve utvrđeno da nisu podnete u skladu sa Odlukom o Februarskoj nagradi. Кomisija je razmatrala inicijative da visoko gradsko priznanje, pored Dušana Tadića, dobije magistar književnih nauka i publicista Boško Brzić, odnosno kustoskinja Jelena Dobrović Bojanović. Inicijativa da Februarsku nagradu dobije knjižara "Bulevar books" nije uzeta u razmatranje, jer se visoko gradsko priznanje dodeljuje građanima, a ne organizacijama, a druga inicijativa je odbačena jer takođe nije u skladu sa Odlukom o dodeli Februarske nagrade.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan