Gde i kome možete da donirate novogodišnje paketiće u Novom Sadu?

Gde i kome možete da donirate novogodišnje paketiće u Novom Sadu?

Vreme praznika uvek nas podseća na ukrašavanje doma, porodična okupljanja, bogatu trpezu i poklone ispod jelke, ali šta je sa onima koji to sebi ne mogu da priušte?

Unesite toplinu u hladne zimske dane tako što ćete mališane, kojima je potrebna pomoć i pažnja, obradovati darovima. Vaše malo, nekome je mnogo. Budite Deda Mraz u kojeg deca veruju. Učinite druge srećnima i tako usrećite sebe. Razloga za humanost je i više nego dovoljno.

Fejsbuk grupa "Obrok za porodicu"

Humanitarne aktivnosti ove grupe dobro su poznate većini Novosađana. Ovog puta, naše sugrađanke organizuju akciju pravljenja paketića. Akcija traje do 20. decembra a za učešće se možete prijaviti preko Fejsbuk grupe ili na mejl . U planu je da se pribave donacije za dve vrste paketića – za decu i odrasle. Za dečje paketiće sakupljaju se slatkiši, nove ili polovne igračke (oprane i očuvane), školski pribor, vlažne maramice, kreme i pelene a, za odrasle hranu koja može da stoji (gotova jela, sušena mesa, konzerve, i slično), sve vezano za ličnu higijenu muškaraca i žena (ulošci, pene za brijanje, kreme, sapune, šampone, brijače, balzame itd.), kućnu hemiju (praškove, omekšivače, sredstva za sudove, čisćenje itd). Takođe možete da dostavite vaučere iz prodavnica “DM” i “Lilly” kao i velike poklon kese.

 


Humanitarna fondacija “Osmeh na dar”

Cilj njihove akcije je prikupljanje novogodišnjih donacija za socijalno i zdravstveno ugroženu decu širom Srbije. Možete donirati novac ili robu u vidu slatkiša, slaniša, grickalica, igračaka, knjiga, školskog pribora i drugih sitnica koje će biti sastavni deo paketića. Prikupljanje donacija za paketiće odvija se u nekoliko gradova Srbije u periodu od 5. novembra do 20. decembra a, u Novom Sadu možete da ih odnesete na jednu od 23 lokacije.

Novčane donacije možete dostaviti u kafe restoran “Maša” (Zmaj Jovina 4) i u restoran “Kod Duće” (Tri bagrema 20, Veternik), dok robne donacije primaju: prodavnica HO “Srbi za Srbe” (Laze Kostića 7), “Pancetta Concept Bar” (Njegoševa 12), “Pupin pub” (Bulevar Mihajla Pupina 6), Medicinska škola “Hipokrat” (Dečanska 9), Škola stranih jezika “Soho” (Seljačkih buna 13), frizerski salon “Nina” – (Banjalučka 7, Futog), Srednja ekonomska škola “Svetozar Miletić” (Narodnih heroja 7), Mala ekonomsku škola (Trg Marije Trandafil 1), “Sketch bar” (Kralja Petra I 15), vrtić “Kermit” (Hadži Ruvimova 32), knjižara “Mondo” (Carice Milice 23, Futog), knjižara “PeriNS” (Gogoljeva 27), restoran “Kod Brke” (Futoški put 93), kafić “Juliet” (Veselina Masleša 32), kozmetički salon “No stress 021” (Bulevar Slobodana Jovanovića 7), kafić “Kafidžona” (Promenada bb), Edukativni centar za decu “Avantura” (Ćirpanova 6/18), salon “Маkeup by Bellezza” (Bulevar Evrope 6) i kafić “TD” (Zmaj Jovina 25).

 

Studenti Medicinskog fakulteta u Novom Sadu EMSA i IFMSA

Mladi Novosađani i budući medicinari, vredno rade na prikupljanju paketića namenjenih deci hospitalizovanoj u Dečjoj bolnici, prvenstveno na odeljenju onkologije i hematologije. Oni pozivaju sve ljude dobre volje i velikog srca da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji, koja traje do 25 decembra. Slatkiše i slaniše možete da donesete na jedno od mnogobrojnih mesta, i to u studentske domove “Sajmište”, “Nikola Tesla”, “Prof. Živojin Ćulum”, “Feješ Klara” “Car Lazar” i “Evropa”, fitnes centre “Non Stop fitness”, “Synergy”, “Kolos fitness gym”, “Čeličana 021”, “Šmek fitnes”, “Studio top form”, “Joga za savremenog čoveka”, “E fitnes centar”, kao i u kafe “Magacin”, Konjički centar “Novosadski sajam”, Kajakaški klub “Vojvodina”, “CIM” ordinaciju,  “Bachata Faith dance studio”, “Joker klub”, “Germania Zentrum”, “Vos-System doo”, Tehnološki falkutet, kladionicu “Oktagon bet”, “Playroom” igraonicu, “Playroom” vrtić, restoran “Crna Maca”, kuglanu “Žabac”, pekaru “Evropa” na Bulevaru Cara Lazara, “Organic factory“, brzu hranu “Bela kuća” i zgradu Opštine Temerin.

Crveni krst Novog Sada

Kao i prethodnih godina, Crveni krst Novog Sada misli na naše najmlađe sugrađane i sprovodi novogodišnju aktivnost “Jedan paketić – mnogo ljubavi”. Građani koji žele da pomognu ovu tradicionalnu akciju Crvenog krsta mogu da donesu novogodišnje paketiće u njihove prostorije, koje se nalaze na adresi Pionirska broj 12, od 8 do 14 časova. Paketići su namenjeni deci čiji su roditelji korisnici programa Narodne kuhinje, socijalno ugroženoj decu sa teritorije Novog Sada, deci iz Sigurne dečje kuće i deci bez roditeljskog staranja. Ove godine će se podela paketića organizovati u skladu sa epidemiološkim merama.

 


Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad

Tim Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad poziva vas da se uključite u akciju namenjenu deci bez adekvatnog roditeljskog staranja, uzrasta do tri godine, koja su urgentno smeštena u hraniteljske porodice.  Cilj je da se obezbede neophodni prvi paketi, koji će značajno olakšati hraniteljima brinu o ovoj deci. Ono što nedistaje jesu pelene, vlažne maramice, kreme i ostali preparati za higijenu, koji su potrebni za brigu o mališanima. Vaše donacije je potrebno da donesete u prostorije Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad, Dečje selo, kuća broj 3, najkasnije do 20. januara 2021. godine. To možete uraditi svakog radnog dana u periodu od 9 do 13 časova a, za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona 021/3010 563.

Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost"

U okviru humanitarne akcije “Slatki karavan” prikupljaju se slatkiši, grickalice i igračke, za Božićne i novogodišnje paketiće koji će otići u ruke dece sa Kosova i Metohije. Ukoliko želite da uzmete učešće u ovoj akciji možete se priključiti doniranjem slatkiša koji će se prikupljati u Novom Sadu, Beočinu, Futogu, Sremskoj Kamenici i Petrovaradinu, i to do 20. decembra ove godine. Dodatne informacije potražite na broj telefona 063/706 3677, a novčana sredstva možete da uplatite na žiro račun: 340-11013053-38, sa naznakom “Za slatki karavan”.

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ja

  pre 901 dan i 14 sati

  Kontaktirala sam Facebook grupu "Obrok za porodicu". Ponudila paketiće, jedna od ćerki stvarno fine gospođe koja vodi grupu, rekla mi je da im više ne trebaju.
  Što se tiče prikupljanju paketića namenjenih deci hospitalizovanoj u Dečjoj bolnici, prvenstveno na odeljenju onkologije i hematologije, ove godine sam načula da se paketići neće primati. Strah je da se na taj način ne unese ovaj virus. Epidemiološka situacija im ne dozvoljava.

  Usmerite svoje donace na ostala mesta

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Sonja Slijepčević

  pre 900 dana i 22 sata

  Paketići za Dečju bolnicu se primaju, već je jedna tura paketića predata.

  Oceni komentar:
  0
  3