GENESIS BEAUTY CENTER: Kako da se rešite podbratka

GENESIS BEAUTY CENTER: Kako da se rešite podbratka

Koža lica s godinama se sve više opušta i menja. To je posebno izraženo na vratu i podbratku gde je šminkom gotovo nemoguće prikriti promene, a uz to i sila gravitacije radi "protiv nas" vukući svaki višak kože na dole.

Podbradak kao lokalizovani oblik gojaznosti menja izgled čitavog lica i narušava njegovu lepotu.

Kako podbradak nastaje

Taj neestetski jastučić ispod brade najčešće povezujemo sa gojenjem. Javlja se takođe i usled naglog mršavljenja kada se salo gubi, a podbradak ostaje. Problem takozvanog "visećeg" podbratka javlja se i kod osoba koje nemaju višak kilograma. Takođe, taj problem jednako imaju i žene i muškarci.

Održavanje približno iste kilaže tokom života može da pomogne, jer prevelike oscilacije dovode do epiderma koji "visi". Ali podbradak koji visi je najčešće posledica strukturalnih promena kože koje dolaze s godinama.

Vezivno tkivo slabi, količina kolagena se smanjuje i koža gubi čvrstinu i elastičnost.  Kada do problema već dođe, vežbe i kozmetička revitalizacija ne daju željene rezultate. Šta može da pomogne?

 

 

Uz laser- podbradak nestaje

Laserski tretman podbratka dovodi do kvalitetne, vidljive i trajne promene.

- Svaka osoba koja ima višak masnog tkiva u predelu podbratka može da se podvrgne laserskom tretmanu. On je bezbolan, ne zahteva nikakvu pripremu i traje 15 - 20 minuta – kaže dr Tamara Malenković, stručnjak Genesis beauty centra.

Još jedna prednost laserskog pristupa je što ima višestruki efekat.

- Pored toga što topimo mast u predelu podbratka, zatežemo i kožu te regije, tako da ne ostaje višak kože nakon što otopimo masne naslage. Laserski tretman istovremeno zateže i mišiće vilične regije čime se prevenira ponovno nasajanje problema – naglašava dr Tamara.

 

 

Nega posle laserskog tretmana

Dr Malenković kaže da je nakon tretmana koža podbratka crvena i topla i taj efekat prolazi za nekoliko sati. Savetuje se mazanje kože tretiranog područja vazelinom nekoliko dana. U tom period moguće je i perutanje kože.

- Izlaganje jakom suncu ne preporučuje se 4 do 5 dana nakon tretmana, a od treninga bi se trebalo uzdržati 24 časa – zaključuje dr Tamara.

Broj tretmana i njihova dinamika određuju se u zavisnosti od individualnog stanja kože.

Genesis beauty center nalazi se u ulici Branka Bajića 9D. Brojevi telefona za zakazivanje tretmana su 021 382 7773 i 066 264 000. Radno vreme je od 8 do 20 časova, subotom od 8 do 18 časova. Bliže informacije o svim uslugama centra, ali i o trenutnim akcijama, možete da pronađete i na sajtu www.genesisbeauty.rs, kao i na društvenim mrežama fb @genesisbeautycenter i instagram @genesis_beautycenter.

PR tekst

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan