GENESIS BEAUTY CENTER: Pobedite strije laserom

GENESIS BEAUTY CENTER: Pobedite strije laserom

Strije su oštećenje vezivnog tkiva koje nastaje usled prebrzog rastezanja kože. Vezivno tkivo u tim situacijama ne može brzo da se prilagodi i dolazi do njegovog “pucanja”. Na razvoj strija utiču genetika i brzina rastezanja kože, što je ono brže, to je oštećenje kože veće.

Kada nastanu, strije su svetlo crvene boje, jer je tkivo iskidano i krvni sudovi se provide. Nakon određenog vremena krvni sudovi se skupljaju, strije dobijaju belu boju i uglavnom budu nešto uže.

Kod žena strije najčešće nastaju u trudnoći na stomaku i na grudima, kod tinejdžera u periodu intenzivnog rasta kada dolazi i do velikog rastezanja kože, a nastaju i usled oscilacije težine, jer se pravi veliki hormonski disbalans i dolazi do kidanja tkiva. Nastanak strija je nemoguće sprečiti.


Kako se strije uklanjaju laserom

Uklanjanje strija laserom radi na principu emitovanja visoke energije lasera, koja je usmerena ka ciljanom tkivu. Ona prodire duboko u epiderm kože, pobuđuje prirodni kolagen i elastin i pri tom ne oštećuje okolno tkivo.

Tretman strija laserom je aspolutno bezbedan i bezbolan, tokom njega oseća se samo blaga toplota. Namenjen je i muškarcima i ženama, bez obzira na životnu dob, a laserom može da se radi tokom svih 12 meseci.

U zavisnosti od veličine regije koja se tretira tretman traje od 20 do 45 minuta i odmah nakon tretmana možete da nastavite sa redovnim aktivnostima.


Obično se radi 5 tretmanana po 10 dana, ali sve zavisi od veličine regije koja je zahvaćena strijama i njihove starosti, pa će vam stručnjaci Genesis beauty centra preporučiti i vrstu lasera i ritam tretmana u zavisnosti od trenutnog stanja, ali i efekta koji želite da postignete.

Efekti – postepeni ali trajni

Lasersko uklanjanje strija je najsavremenija i ujedno najefektnija terapija jer deluje na duboke slojeve kože, stimuliše stvaranje kolagena, elastina i melanina, uklanja staro vezivno tkivo, dovodi do menjanja boje, smanjenja vidljivosti ili kompletnog uklanjanja strija.

Rezultat laserskog uklanjanja strija nije trenutan, efekti se vide za nekoliko meseci. Strije će postajati bleđe i vremenom će se prilagođavati boji kože. Efekti zavise od starosti strija, njihovog intenziteta, od tipa kože, ali i od broja intervencija.

U većini slučajeva potrebno je nekoliko laserskih tretmana da bi se postigao maksimum.

Genesis beauty center nalazi se u ulici Branka Bajića 9D. Brojevi telefona za zakazivanje tretmana su 021 382 7773 i 066 264 000. Radno vreme je od 8 do 20 časova, subotom od 8 do 18 časova. Bliže informacije o svim uslugama centra, ali i o trenutnim akcijama, možete da pronađete i na sajtu www.genesisbeauty.rs, kao i na društvenim mrežama fb @genesisbeautycenter i instagram @genesis_beautycenter.

 

PR tekst

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan