GENESIS BEAUTY CENTER: Uz PRP, kako vreme odmiče, sve ste lepši

GENESIS BEAUTY CENTER: Uz PRP, kako vreme odmiče, sve ste lepši

- Hiperpigmentacija, sitne bore i podmlađivanje, to su bili razlozi koji su me naveli da se opredelim za PRP metodu – kaže Nataša Drobac. Za nju sam saznala od drugarica, a dodatno sam se informisala kod stručnjaka Genesis Beauty Centra i zajedno smo zaključili da je za mene to najbolje rešenje, pre svega zato što je najprirodnije.

Ubrizgavanje sopstvene krvne plazme nije novina. Već više od 30 godina ta metoda uspešno se koristi za ubrzavanje procesa zarastanja tkiva, a sada ima veoma široku primenu i u estetskoj dermatologiji. To što je reč o potpuno prirodnoj stimulaciji, uz visoku efektivnost, PRP čini još popularnijim. PRP najprirodnija metoda podmlađivanja

- Plated Rich Plasma je estetsko medicinski zahvat koji koristi moć vaših trombocita i faktora rasta u krvi za regeneraciju kože. Rezultat toga je osvežen i odmoran izgled, koža postaje mekana, sjajna, podmlađena, konture lica redefinisane, bore i fine linije nestaju. Tom metodom vrlo uspešno mogu da se tretiraju lice, vrat, dekolte, ruke, kao i drugi delovi tela – kaže dr Tamara Malenković, stručnjak Genesis Beauty Centra.

Nataša kaže da je kompletna procedura, sa vađenjem i centrifugiranjem krvi, trajala oko sat vremena, a sam tretman 20- tak minuta. 

- Dr Tamara je sjajan stručnjak i učinila je da tretman bude što manje bolan, a mnogo više od toga prijatan i lep. Sam postupak mi je bio jako zanimljiv, a osećaj još više, zbog činjenice da se aplikuju trombociti kako bi lice izgledalo lepše

PRP tretman korak po korak

Prema rečima dr Malenković za njega nije potrebna nikakva posebna priprema. Prvi korak je uzimanje krvi, 10 ml, koja se odmah obrađuje. U posebnom aparatu ona se centrifugira kako bi se crvena krvna zrnca odvojila od seruma.- U toj proceduri koristi se i gel sa aktivnom supstancom koji aktivira trombocite da otpuštaju faktore rasta, a eritrocitima ne dozvoljava da se nađu u serumu. Kapi dobijenog seruma nakon toga se aplikuju u kožu, gde trombociti faktore rasta otpuštaju 7 do 10 dana od urađenog tretmana – kaže dr Tamara. 

Ubrizgavanje se radi najmanjim iglama koje ne ostavljaju tragove uboda niti ožiljke.

- Ukoliko želite samo da ublažite fine linije i bore, da popravite teksturu kože, njen izgled i kvalitet, plazma se može aplikovati površno. Ako je vaš cilj tretiranje dubokih bora, nadoknada volumena, ožiljci, aplikuje se dublje – kaže dr Malenković. 

Za većinu problema PRP tretman je potrebno ponoviti 3 puta sa razmacima od mesec dana, odnosno 4 do 6 nedelja. Ukoliko ne želite opet da uradite seriju tretmana, za održavanje je potrebno uraditi jedan tretman na godinu dana.

Neželjeni efekti prilikom ovog procesa smanjeni su na minimum s obzirom na to da nema stranih i sintetičkih materija, koristi se sopstvena krv pacijenta, čime se izbegava i mogućnost alergijske reakcije.

PRP- sjajno i iskustvo i efekti

Nataša kaže da joj se crvenilo na licu nakon tretmana smirilo za nekoliko sati, a da je prve efekte videla posle nekoliko dana. A potom su postajali sve vidljiviji.

- Primetila sam kako mi je koža sjajnija i čistija, a kako vreme odmiče, sitne bore su mi sve manje vidljive. Zbog boljeg efekta planiram da ponovim tretman kada dođe vreme za to, a zbog samog iskustva i efekata, svima bih preporučila PRP – naglašava Nataša. 
 


Umoran izgled lica, fine linije i bore, starenje i opuštena koža, podočnjaci i kesice ispod očiju, proširene pore na licu, nepravilnosti na koži, ožiljci od akni, loš ten, loša tekstura kože – sve su to izazovi sa kojima PRP metoda postiže odlične rezultate. 

- Trombociti, faktori rasta i stem ćelije izdvojeni iz vašeg uzorka krvi stimulišu reakciju matičnih ćelija i na taj način pomažu nastanak novog kolagena i krvnih sudova, obnavljaju oštećene delove kože i uklanjaju znake starenja. Regenerišu kožu na potpuno prirodan način, povećavajući joj volumen i elastičnost.

PRP metoda takođe se koristi i za problem vlasišta, ona stimuliše rast kose, sprečava opadanje, a povoljno utiče i na kvalitet dlake. Podstaknuti prirodni proces regeneracije vremenom se ubrzava. To znači da ćete vremenom biti sve lepši, zaključuje dr Tamara. 

Genesis beauty center nalazi se u ulici Branka Bajića 9D. Brojevi telefona za zakazivanje tretmana su 021 382 7773 i 066 264 000. Radno vreme je radnim danima od 8 do 21 čas, subotom od 8 do 18 časova, a nedeljom od 9 do 17 časova. Bliže informacije o svim uslugama centra, ali i o trenutnim akcijama, možete da pronađete i na sajtu www.genesisbeauty.rs, kao i na Fejsbuku i Instagramu.

PR tekst.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan