Gerontološki centar u Novom Sadu dobio dva nova automobila

Gerontološki centar u Novom Sadu dobio dva nova automobila

Grad omogućio da se pomoć u kući i nega pružaju i na teritoriji prigradskih naselja.

Kako javljaju iz Gradske kuće, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je ključeve za dva putnička automobila koja su sredstvima Grada nabavljena za potrebe usluge - pomoć u kući i nega Gerontološkog centra ''Novi Sad''.

- Ovu službu finansira Grad Novi Sad i ona pruža efikasnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i pomoć za oko 300 naših sugrađana. Objekat na Novom naselju je najveći objekat Gerontološkog centra, a na osnovu svih usluga koje nudi korisnicima, vidi se da Grad ima adekvatnu socijalnu i zdravstvenu zaštitu za najstarije Novosađane. Ove godine, zajedno sa Pokrajinom, ulagali smo i u nadogradnju i rekonstrukciju prihvatilišta za stara i odrasla lica u Futogu, a naredne godine uslediće velika investicja kompletne rekonstrukcije objekta Gerontološkog centra na Limanu, vredna gotovo 500 miliona dinara. Pripremljen je projekat i čekamo zvaničnu potvrdu od Кancelarije za javna ulaganja, pa da se raspiše tender. Cilj nam je da obezbedimo usluge na najvišem nivou za sve korisnike Gerontološkog centra – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio se svim zaposlenima na posvećenom radu, ali i porodicima korisnika koje imaju partnerski odnos sa Gerontološkim centrom.


Direktorka Gerontološkog centra ''Novi Sad'' Slavica Škrbić zahvalila se gradonačelniku i Gradu Novom Sadu na velikoj podršci i pomoći koju pružaju toj ustanovi.

- Pored domskog smeštaja Gerontološki centar pruža usluge pomoći i nege u kući, dnevnog boravka, klubova i prihvatilišta za stara i odrasla lica. Za nas je od velikog značaja što Grad finansira sve usluge u dnevnoj zajednici, a zahvaljujući dobroj saradnji na tom nivou, nakon objekta na Limanu, plan je da se rekonstruiše i dom na Novom naselju – istakla je Slavica Škrbić, a prenosi Kabinet gradonačelnika.


Кako je naglašeno tokom gradonačelnikove posete Gerontološkom centru, ulaganjem u vozni park, Grad je omogućio da se usluga – pomoć u kući i nega pruža i na teritoriji prigradskih naselja, kaže se na kraju saopštenja pres službe Grada Novog Sada. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan