GIK odbio prigovore i zahteve za ponavljanje izbora u glavnom gradu Vojvodine

GIK odbio prigovore i zahteve za ponavljanje izbora u glavnom gradu Vojvodine

Gradska izborna komisija odbila je 68 prigovora opozicije i zahteve za ponovnim glasanjem u Novom Sadu, javili su danas mediji.

Kako je preneo portal 021.rs, koji navodi da je imao uvid u odluke, komisija je sve prigovore odbila uglavnom uz navode da nisu dostavljeni dokazi. Koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad" sada ima pravo od 72 sata da Višem sudu podnese žalbu, piše taj portal.

Odbijeni prigovori opozicije odnosili su se na pozivni centar Srpske napredne stranke (SNS) na Novosadskom sajmu, na navode da je SNS uticao na zaposlene u javnom sektoru, kao i na kupovinu glasova, fotografisanje glasačkih listića. Kako navodi 021.rs, GIK je u odluci navela da je prigovarač izneo neargumentovane navode za koje nije imao osnova, niti je dostavio dokaze.

S obzirom na to da se deo prigovora pozivao na zapisnike u kojima su članovi biračkog odbora konstatovali fotografisanje biračkih listića, sumnjiva lica i druge aktivnosti, GIK je saopštio da smatra da navodi članova biračkih odbora "nisu i ne mogu biti od uticaja na zakonito sprovođenje glasanja", kao i da je trebalo da se prekine glasanje u slučaju nezakonitosti.

Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sadašnje izabranim

  pre 43 dana i 9 sati

  Slatka im je vlast. Dok ne stigne vanredna situacija.

  Oceni komentar:
  0
  2