"Global Village" u TC Big: Upoznajte kulturu, običaje i hranu iz celog sveta

"Global Village" u TC Big: Upoznajte kulturu, običaje i hranu iz celog sveta

Kada vam se poslednji put ukazala prilika da upoznate drugu kulturu, običaje, probate hranu sa svih krajeva sveta? Uglavnom se pravdamo da je za to potrebno mnogo novca i slobodnog vremena, ali – nije uvek tako. Ovog leta to je moguće u našem gradu – i to na jednom mestu.

U subotu, 6. avgusta, u periodu od 17 do 20 čadova, u TC Big, AIESEC organizuje do sad najveći "Global Village" – sajam kultura u Novom Sadu. U pitanju je jedinstveni događaj, gde mladi, koji volontiraju u našem gradu u okviru različitih AIESEC-ovih projekata, predstavljaju svoju kulturu, običaje, hranu, muziku. Svi posetioci će imati priliku da ih upoznaju, saznaju više o različitim zemljama i uživaju u običajima i ukusima iz celog sveta. Ovog leta svoju zemlju i kulturu predstaviće oko 30 mladih ljudi iz čak 19 zemalja – od Brazila do Kine.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj događaj je pravi primer onih vrednosti za koje se sam AIESEC od početka zalaže. Te vrednosti su pokazale da nije bitno odakle si, kojim jezikom govoriš, koja ti je vera ili boja kože, već da je samo bitno biti otvoren za ono što ti svet pruža. Cilj događaja je da se uklone geografske barijere, da se apeluje na toleranciju i poštovanje različitosti i predstave sličnosti, razlike i povezanosti različitih kultura. 

- Mališani, školarci, studenti, roditelji, penzioneri – svi su dobrodošli da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i pokažu kakvi smo domaćini zaista, poručuju iz IESEC.

Više o samom događaju saznajte OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan