GOJKOVIĆ: Vučić u sredu raspisuje izbore, počinje predizborna kampanja

GOJKOVIĆ: Vučić u sredu raspisuje izbore, počinje predizborna kampanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra raspisati redovne parlamentarne izbore, tako da praktično odmah počinje izborna kampanja, kaže predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Ona je na TV Pink rekla da predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor treba da raspiše pokrajinske izbore, a ona kao predsednica parlamenta da raspiše lokalne izbore.

Izbori na svim nivoima trebalo bi, prema ranijim najavama, da se održe 26. aprila, a Maja Gojković kaže da će parlament do tada raditi onoliko koliko bude bilo potrebno i ako postoje predlozi zakona ili sporazuma, deklaracije i rezolucije koje treba doneti, a koje su bitne za građane Srbije.

– Nemamo konkretan plan, već ćemo sa vladom videti da li postoje neki predlozi zakona koji su od izuzetnog značaja, kao što je bio nedavno usvojen zakon o nestalim bebama, ili o pravima boraca i invalida rata, kao i Zakon o poreklu imovine – kaže Gojković.

Upitana šta očekuje od izbora i za najavu dela opozicije o bojkotu izbora, Gojković kaže da bojkot izbora nije tako bitna tema i da ga najavljuju očigledno samo neke manje političke opcije.

– Znaju oni da nemaju šansu da pređu cenzus, čak ni ovaj smanjeni cenzus od tri odsto, a kamoli da budu dominantna politička opcija u parlamentu Srbiji – rekla je Gojković.

Navela je da SNS interesuje da pobedi konkurenciju koja će učestvovati na predstojećim izborima, a za koju kaže da će očigledno biti velika.

Važno je za SNS, kaže, da pobedi na lokalnim izborima, jer je to, dodaje, bitno zbog rešavanja svakodnevnih problema običnih građana, kao i da pobedi u Vojvodini.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan