GP "Bravo" pozvao gradonačelnika da podnese ostavku i omogući raspisivanje izbora u NS

GP "Bravo" pozvao gradonačelnika da podnese ostavku i omogući raspisivanje izbora u NS

Građanski pokret "Bravo" poziva gradonačelnika Milana Đurića da podnese ostavku i omogući odmah raspisivanje izbora za Skupštinu grada.

Kako je navedeno u saopštenju, iz ovog građanskog pokreta obraćaju se Đuriću "s dubokom zabrinutošću u vezi s trenutnom situacijom u našem gradu".

Smatramo da je neophodno da gradonačelnik Novog Sada podnese ostavku kako bi hitno usledilo raspisivanje izbora. Time bi pokazao da ON i Srpska napredna stranka smeju da izađu na crtu opoziciji, jer kaže da šetaju uzdignutog čela. Ova odluka je neophodna ne samo zbog poslednjih incidenata u kojima vlast pokazuje nervozu napadajući opozicione aktiviste, već i zbog nedostatka adekvatnog vođstva i transparentnosti u vođenju grada. Smatramo da je od suštinske važnosti da naš grad ima izabrane predstavnike koji će odražavati volju građana i građanki i biti odgovorni prema njima – ističu iz GP "Bravo".

Oni pozivaju gradonačelnika Đurića da, kako kažu, pokaže odgovornost prema građanima i građankama Novog Sada i da odstupi s funkcije gradonačelnika, kako bi se omogućilo demokratsko izjašnjavanje na izborima za lokalnu skupštinu. Ističu da će ovakav korak osigurati da grad krene napred ka boljoj budućnosti koja će odražavati interese i potrebe svih naših sugrađana i sugrađanki.

Kako je i sam naveo, građani Srbije i Novog Sada jako dobro razumeju šta opozicija radi: građani ih "nagrade" na svakim izborima na koje uopšte smeju da izađu. Ako si, Đuriću, toliko siguran u podršku, podnesi ostavku i daj priliku građanima da odluče ko treba da vodi Novi Sad u narednom periodu. Ukoliko gospodin Đurić odluči da ne podnese ostavku, to bi značilo da ignoriše glas građana i ometa demokratski proces. Zato ovim putem apelujemo na njegovu odgovornost i spremnost da stavi interese našeg grada ispred ličnih interesa – naglašavaju u svom saopštenju.

Oni dalje upućuju poziv svim političkim snagama, kao i građankama i građanima, da podrže nnjihov zahtev za ostavku gradonačelnika Đurića, i da zajednički rade na uspostavljanju transparentne i odgovorne lokalne vlasti.

Vreme je da Novi Sad ponovo vodi gradonačelnik koji s ponosom predstavlja svoje građane i građanke, i koji sme da uzdignutog čela prošeta ulicama – smatraju iz GP "Bravo".

Oceni vest:
8
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • IZNOGUD

  pre 105 dana i 5 sati

  Eto,ako Brković i Pogačar znaju i savetuju šta je bolje za nas Vojvodjane,novosadjane i njihov glavni baja koji nema veze sa Vojvodinom onda mi ovde rodjeni nemamo šta da tražimo. Beograd " brine " za nas. Unuk Jevremov brine za nas koji nije mogao da smisli Srbe. Pogačar iz Bosne brine za nas....što se mene tiče mogu im se samo zahvaliti sa napomenom da kod njih tamo ,u rodnom kraju, ima mnogo više problema pa ne vidim da se neki Laloš guzi da im objašnjava šta je i ko je bolji za njih.

  Oceni komentar:
  7
  14
 • O zabrinutosti srpskoj, srbskoj, pravoslavnoj...

  pre 105 dana i 4 sata

  Iznogude, nemoj samo da se bilo ko brine za nas ovde, ovdašnje, onako kako se tvoj predsednik brinuo od 2012-te do danas za Srbe sa Kosova.
  14.000 iseljenih, samo prošle godine.
  A on, zabrinut, putuje.
  Znao je da laje na sve prethodne na vlasti.
  A sam ne da nije bolji, nego gori od njih!
  Izađe pred kamere i zabrinuto glumi.
  A kad mu dođe Makaron, ko mala maca pita: "Šta treba, čiko?"

  Oceni komentar:
  6
  14
 • IZNOGUD

  pre 105 dana i 18 minuta

  O zabrinutosti.....Kao prvo majstore moj što se tiče predsednika....ni ovaj a ni onaj za koga si ti nije moj. Čisto da bude jasnije...a i ovi Bravo su za istog koga ti priželjkuješ. E ja nisam za to. Nažalost moj nije više živ. A sve ovo nakon njega ne vredi ništa.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Šanel od Kokoa

  pre 104 dana i 15 sati

  Podržavam poziv pokreta Bravo gradonačelinku da podnese ostavku i, ako treba, tu podršku sam spreman i da potpišem. Samo neka kažu gde.

  Oceni komentar:
  7
  6
 • Neće nam biti dobro.... skoro

  pre 104 dana i 14 sati

  Trenutno ne vidim čoveka koji bi bio narodni predsednik za Srbiju.
  Tako da Iznogude, nisam ja od tih.
  Jednostavno, može čovek da vidi da je ova vlast loša, da ne vodi politiku u narodnom interesu, da krade javna sredstva, da donosi kardinalne pogrešne odluke kao ovu vezu sa Francuskom - a da ne pripada nijednoj partiji niti tipičnoj opoziciji.
  Moje predsednik je umro 1980-te i bio je veliki čovek.
  A svi ovi posle su -... jeste baš to što ne smem napisati.

  Oceni komentar:
  5
  7
 • IZNOGUD

  pre 104 dana i 9 sati

  Neće nam biti...Onda smo imali istog ....

  Oceni komentar:
  3
  1