"Grad humanosti" u nedelju u tržnom centru BIG

"Grad humanosti" u nedelju u tržnom centru BIG

Udruženja i pojedinci imaće mogućnost da predstave svoj rad javnosti...

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u nedelju 2. decembra, u tržnom centru BIG u Novom Sadu, udruženje "Čepom do osmeha" organizuje po prvi put manifestaciju "Grad humanosti".

Ideja je da se povežu organizacije i pojedinci koji svojim radom utiču na bolji položaj osoba sa invaliditetom, mentalno nedovoljno razvijenih osoba i dece sa smetnjama u razvoju, navodi se u pozivu.

Program će se realizovati od 10 do 19 časova.

U 11 časova predviđeno je svečano otvaranje sajma, kome će, kako je najavljeno, prisustovati i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.


Novosađani i Novosađanke u 16 časova imaće priliku da učestvuju u panel diskusiju, na kojoj će različiti stručnjaci govoriti o temi društvene odgovornosti. Za najmlađe, biće organizovano zajedničko sklapanje mozaika.

Ulaz je besplatan.

Tržni centar BIG nalazi se na Sentandrejskom putu 11 u Novom Sadu.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, ustanovljen je 1992. godine kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju da obeležavaju taj dan s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan