Grad i Exit nastavljaju saradnju

Grad i Exit nastavljaju saradnju

Predstavnici Grada Novog Sada i Exit festivala sastali su se danas u Gradskoj kući i tom prilikom razgovarali o nastavku višedecenijske saradnje, koja traje od samog osnivanja Exita.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je nakon sastanka rekao da je veoma ponosan na to što festival koji Srbiju globalno predstavlja u najboljem svetlu, potiče baš iz Novog Sada.

Uradićemo sve da se saradnja nastavi na najvišem mogućem nivou, kako u periodu do Exita, tako i tokom samog festivala. Brojke govore same za sebe. Naime, ta manifestacija je od osnivanja, privredi Novog Sada i Srbije donela preko 220 miliona evra, dok je i kulturni uticaj na odrastanje brojnih generacija dragocen. Lično sam redovan posetilac Exita i sa naše Petrovaradinske tvrđave nosim neke od omiljenih uspomena sa svirki – rekao je Đurić.

Osnivač festivala Dušan Kovačević istakao je da, osim merljivog ekonomskog doprinosa, Exit daje doprinos i u vidu međunarodne promocije Novog Sada i države. Kako je naglasio, vrednost te promocije mnogi stručnjaci svrstavaju u kategoriju – neprocenjivo.

Drago nam je što smo nakon današnjeg sastanka još jednom dobili potvrdu da gradske institucije cene značaj Exita koji je ponovo nominovan za prestižne evropske festivalske nagrade, a koje smo do sada dva puta osvajali. Tema ovogodišnjeg izdanja je Exit Univerzum – Novi Sad tokom festivala postaje svet za sebe i univerzum u kojem su svi dobrodošli – poručio je Kovačević i podsetio da će ovodišnje izdanje festivala biti održano od 6. do 9. jula 2023. godine.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sve u svoje vreme

  pre 376 dana i 11 sati

  Nisam ni sumnjao da će biti drugačije.
  Ono što se mora dogoditi, svakako će se dogoditi.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • damnedizauvek

  pre 376 dana i 10 sati

  Čuo sam da je novi gradonačelnik bio panker u mladosti, šerife, daj nam panka na Main Stage!

  Oceni komentar:
  1
  3
 • Dax

  pre 376 dana i 9 sati

  Znači Mića i Zjala drugari iz gimnazije, nastavljaju otimačinu :) e generacijo..

  Oceni komentar:
  1
  3