Grad  uputio javni poziv za izgradnju četiri garaže u centru NS

Grad uputio javni poziv za izgradnju četiri garaže u centru NS

Grad Novi Sad objavio je Javni poziv za davanje koncesije za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža na teritoriji Grada Novog Sada.

U pitanju su četiri javne garaže a lokacije na kojima je predviđena njihova izgradnja su Ulica Modene, ugao Uspenske i Šafarikove ulice, prostor ispod zgrada Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine i Trg republike. Koncesija je oblikovana po partijama i zainteresovana lica mogu da podnesu ponudu za jednu ili više partija. 

Ovim je Grad nastavio strateško rešavanje nedostatka parking-mesta, kao jedne od najučestalijih propratnih pojava urbanog razvoja grada. Prema rezulatima analiza Smart plana za Grad Novi Sad, najizraženiji nedostatak mesta za parkiranje je upravo u centralnom gradskom području.

Izgradnjom jedne nadzemne (na uglu Uspenske i Šafarikove ulice) i tri podzemne javne garaže u užem gradskom jezgru, na racionalan način biće rešen problem mirujućeg saobraćaja i stvoreni preduslovi za uređenje gradskih trgova i njihovog privođenja nameni predviđenoj planom detaljne regulacije, piše RTV.S obzirom na to da je u pitanju velika investicija i da je objavljeni javni poziv međunarodnog karaktera, Grad očekuje učešće kako domaćih, tako i stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta.

Javni poziv objavljen je u Službenom glasniku Republike Srbije na Portalu javnih nabavki, internet stranici Grada, internet stranici Tenders Electronic Daily – internet izdanju dodatka Službenom listu Evropske unije, kao i u dnevnim listovima koji se distribuiraju na teritoriji Republike Srbije.

Kako javlja RTV, rok za podnošenje ponuda je 21. februar 2020. godine do 10 časova.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan