Gradi se nova fiskulturna sala u OŠ "Vasa Stajić"

Gradi se nova fiskulturna sala u OŠ "Vasa Stajić"

U Osnovnoj školi "Vasa Stajić" u toku je izgradnja sale za fizičko koja će kada bude završena imati 1300 kvadrata, a biće izgrađene i tribine.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na rekonstrukciji i dogradnji fiskulturne sale i kako je tom prilikom rekao, na to se čekalo još od pedesetih godina, od izgradnje same škole, jer je projektom bio predviđen mnogo veći objekat koji ima toplu vezu sa glavnom zgradom fiskulturne sale.

– Ponosan sam na to što zajedničkim novcem investiramo u prave projekte, u projekte za budućnost, i nema bolje oblasti za ulaganje od obrazovanja. To što je novosadska kasa ojačala je pobeda svih Novosađana, a mi odgovorno trošimo zajednički novac – istakao je Miloš Vučević.

Dodao je da se ne radi o pukim ciframa i zgradama, nego o tome da đaci zaista imaju najbolje uslove za učenje. Vrednost ovih radova je, kako kaže, preko 200 miliona dinara, reč je o trogodišnjem finansiranju, a kraj posla se očekuje 2023. 

– Đaci više neće morati da izlaze napolje da bi išli u fiskulturnu salu. Sportski tereni u dvorištu ostaju, a treba da sredimo fasadu i drvenariju na starom objektu. Pre par godina smo završili nadogradnju dela ove škole sa dva sprata, u šta smo, zajedno sa Pokrajinom, uložili gotovo 100 miliona dinara. Osnovnu školu "Vasa Stajić" pohađa gotovo 1000 đaka, u 35 odeljenja, što pokazuje da Adamovićevo naselje raste, a uskoro ćemo obići i Medicinsku školu koju takođe proširujemo – rekao je gradonačelnik. 

 On je takođe naglasio da se završava uređenje Ulice Đorđa Magaraševića, te da su počeli radovi u Ulici braće Krkljuš, kao i da se planira saniranje Ulice vojvode Knićanina.

 Direktorica škole Zorica Đurić zahvalila se Gradu na svoj podršci i pomoći, i izrazila nadu da će zgrada, koja je sagrađena još 1956. godine, u bliskoj budućnosti biti kompletno sređena.

 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Losmi

  pre 813 dana i 9 sati

  Napravite i parking celom duzinom Vojvode Knicanina,naravno besplatan.Ima prostora za 60 novih parking mesta a da se ne ugrozava drvored i zelena povrsina.

  Oceni komentar:
  1
  2